Wintertijd Challenge Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep

Eindhoven – Gezonde spieren zijn goud waard in de nacht van 26 op 27 oktober 2013. Op ruim 100 locaties door heel Nederland wordt er gesport voor kinderen met een spierziekte met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Spieren voor Spieren. Het twintigtal Challenges van vorig jaar zal daarmee ruim overtroffen worden. In Eindhoven wordt bij Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep de derde Challenge gehouden. Gezwommen zal worden in het Pieter van de Hoogeband Zwemstadion.

De Wintertijd Challenge is een jaarlijks fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat het sportevenement plaatsvindt Eindhoven bij Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep maar daarnaast ook nog op zo’n 100 andere locaties in de rest van Nederland in het uur dat de wintertijd ingaat en de klok teruggaat. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kunt winnen. Tijd winnen voor kinderen met een spierziekte. Het uiteindelijke doel is dat heel Nederland deze nacht een uur en een seconde gaat sporten. Het geld dat wordt ingezameld tijdens deze nacht levert een rechtstreekse bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland. Deze bijdrage is hard nodig want nog te veel kinderen overlijden op jonge leeftijd aan een spierziekte.
Kijk op http://zwemmen-in-eindhoven.wintertijdacties.nl/ voor het programma van deze challenge bij jou in de buurt en schrijf je vandaag nog in! Deelname kost € 15,- en via een persoonlijke sponsorpagina halen deelnemers minimaal € 50,- sponsorgeld op bij familie, vrienden en kennissen.

365 dagen per jaar ‘s nachts uit je bed
En wat is nou eigenlijk een keer per jaar midden in de nacht opstaan om een uurtje te sporten voor een goed doel? Zeker als je bedenkt dat duizenden ouders van spierzieke kinderen er 365 dagen per jaar zo’n drie keer per nacht uit moeten om hun kind om te draaien omdat het dat zelf niet kan. Dan is dat ene uurtje voor de rest van Nederland toch een mooie manier om ook iets bij te kunnen dragen?

Stichting Spieren voor Spieren
De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting. Spieren voor Spieren zet de opbrengsten van fondsenwervende activiteiten snel en effectief in ten behoeve van spierziekten onderzoek en de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert zij leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte. Meer informatie over Spieren voor Spieren is te vinden op www.spierenvoorspieren.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/wintertijd-challenge-nationaal-zwemcentrum-de-tongelreep/