Weekendje Erkelenz

In Erkelenz werd een weekend lang gestreden op het International Schwimmfest. Enkele betere verenigingen uit Limburg en enkele Duitse verenigingen namen deel. Startgemeenschap Hellas-Glana/NIMO had de minioren thuis gelaten maar nam verder met een sterk team deel. De grootste concurrentie was er vanuit Kimbria uit Maastricht. HGN besliste die strijd echter in haar voordeel en behaalde de eindoverwinning.

Individueel waren er zo vroeg in het seizoen al enkele superprestaties: Nieuwkomer Esmee Lanckohr verrastte met een schitterende 200m schoolslag en tevens pr’s op de 100m wisselslag en 100m vlinderslag. Op de 200m school was er een prachtige strijd met Arijana Alijagic die ook op deze afstand een supertijd liet noteren. Dat gold tevens voor haar tijden op de 100m vrij en rug, die ze beide won.
Melanie Leunissen ziet haar vormpeil met de training stijgen. Haar overwinning en pr op de 100m rug waren hier het bewijs van. Stefan Lindenschmidt bewees dat een nacht minder slapen kan leiden tot prima tijden: 1.06 op de 100m rug en 2.07 op de 200m vrij: 2x goud. Pol Ypelaar maakt ook aan het begin van het seizoen meteen weer stappen. Alleen maar mooie persoonlijke records vielen hem ten deel. Inge Snijkers verbaasde iedereen door op haar “oude dag” een pr van 5!! seconden te zwemmen op de 200m vrij.
Verder waren er nog persoonlijke records voor: Sanne kerkhoff, Marc van Caldenberg, Ronald Waldus, Chayenne Odenhoven, Shannon Odenhoven, Kitty-Sofie Hunt Alne, Kiowa Kamaansing, en Leroy de Brouwer.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/weekendje-erkelenz/