Weekend 2 in het open water

Het 2e weekend in het open water was er 1 van de weercontrasten en de mooie prestaties.

In Lithoijen (Oss) werd onder tropische omstandigheden op een heel mooi baantje gezwommen (die baan bleek weliswaar 250m te lang te zijn….). Op de 100m vrije slag liet Imke Beekman zich nog een beetje verrassen in het startgeweld (bij de minioren ging dat er heel anders aan toe) op de 1000m. Later in de wedstrijd bleek zij ervan geleerd te hebben en vloog ze achter de nr. 1 aan: Zilver (als junior 1 tussen de 2 jaar oudere meiden!). Silke Bliek knalde op de 500m schoolslag naar het goud (eveneens tussen de oudere 2001ers) en op de 1000m schoolslag pakte ze mooi zilver; vlak voor Kyanie Blom die verrassend genoeg ook naar het podium mocht na een uitstekende race.
Op de 5km was er een excellente Lieke janssen die maar liefst 5 minuten sneller zwom dan verleden jaar. Mark Gorissen moest er nog even in komen maar zwom wel een vlak schema. Janina Beckers had als opdracht de hele race bij EJK-ganger Tienstra te blijven (want er werd wel verwacht dat die snel zou gaan). Het bleek een inschattingsfout want het ging in die groep (achter de ongenaakbare Leonie van Noort) zo langzaam dat Janina het zich kon veroorloven om 500m rugslag te zwemmen tussendoor. 1500m voor het einde stapte Janina dan toch maar van de opdracht af en ging ze er vandoor om uiteindelijk nog 2 minuten voorsprong te pakken. Naar eigen zeggen de makkelijkste race die ze ooit in het open water zwom.
Meike Bliek tenslotte bleek weer eens onverslaanbaar op de schoolslag bij de jongste minioren. Oppermachtig goud.

de uitslag

In Sluis sloeg het weer om en was er in de middag veel regen. De prestaties hadden er niet onder te lijden. Janina deed vrijwel hetzelfde op de 5km als de dag ervoor maar demarreerde nu eerder en pakte (2,5 minuut sneller nu) weer zilver. Op de 2,5km pakte ze ook zilver; gevolgd door de zeer sterk zwemmende Chayenne Poorts. Zij zwom een heel sterk slot en stelde daarmee het brons veilig. Ook Lieke Janssen, geïnspireerd door haar aanwezige vriend, (en ook zus Nieske) kwamen op de 2,5 km tot prima tijden.
Quinty Rouschop was een stuk fitter dan een dag eerder en zwom uitstekende races en ook Nikki Starremans kwam prima voor de dag in Sluis. Silke Bliek mocht weer naar het podium op de schoolslag: zilver na een spannende eindsprint. Verrassing van de dag kwam van James Eubanks. Een zeer sterk eindschot zorgde ervoor dat hij in de laatste 5 meter nog 2 concurrenten passeerde en daardoor de zilveren trofee in ontvangst mocht nemen. Meike was nu enorm oppermachtig op de 250m schoolslag en zwom bijna 1 minuut voor de concurrentie uit: goud (uiteraard). Imke Beekman pakte een prima 5e plek op de 1000m vrije slag en was de snelste 2003er. Kyanie Blom werd hier de 2e 2003er.

de uitslag

Een prachtweekend dus: Dat er meer mogen volgen!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/weekend-2-in-het-open-water/