Uitmuntende prestaties HGN op nationale Juniorenkampioenschappen

Op de nationale juniorenkampioenschappen in Amsterdam heeft de ploeg van startgemeenschap Hellas-Glana-NIMO fantastisch gepresteerd.

Bart Köhlen zwom 6 persoonlijke records. Zijn pr op de 400m vrij (11 seconden) was het indrukwekkendst. Chayenne Poorts mistte op de 50m vrij op een haar na het brons. Haar tijden op de 50m vrij (27.3), 100m vrij (1.00.3) en 200m wissel (2.31) waren wel zeer indrukwekkend.
Absoluut fenomenaal waren de prestaties van Melanie Leunissen. Met enorme pr’s liet zij iedereen versteld staan. Haar individuele 29.0 op de 50m vrij was een mooi voorbeeld hiervan. Haar pr op de 200m vrij (6! seconden) was misschien nog wel mooier.
Lynn Meijers debuteerde op een NK met een mooi pr op de 100m vrij. Hetzelfde gold voor Stan Stelten die zijn pr met 0,5 sec. aanscherpte. Hij hield hierop Lars v/d Haijden net achter zich. Ook Lars zwom een goed pr en verbeterde zich ook op de 50m vrij.
Bente Seijkens maakte veel indruk met een 27.9 op de 50m vrije slag. In de estafettes liet zij ook prima dingen zien op de 100m en 200m vrij. Kayleigh Fortuin, Myrthe van der Haijden en Daphne Erkens reden speciaal zondags op voor de 4x100m wissel estafette. Daphne en Myrthe konden, bevangen door de zenuwen net niet aan hun beste tijden komen. Kayleigh deed dat wel met een mooie 1.24 op de 100m school. Arijana Alijagic zwom op de 50m vrije slag haar eigen tijd en Dylan Wolters kon op zijn afstanden helaas geen pr’s zwemmen.

Naast de mooie prestaties werd het weekend ook gekenmerkt door een fantastische sfeer in de ploeg waarbij Lei Remmel de zwemmers, ouders en trainers weer in de watten legde met zijn kookkunsten.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/uitmuntende-prestaties-hgn-op-nationale-juniorenkampioenschappen/