Swimmeet

De laatste wedstrijd van het jaar is de Internationale Friendschip Swimmeet te Maastricht. Het werd voor startgemeenschap Hellas-Glana-NIMO een fantastisch toernooi. In het eindklassemement werd een derde plek behaald en er waren 36 medailles voor de zwemmers/estafetteteams van HGN.

Voor het Landgraafse gedeelte van de equipe was Chayenne het succesvolst. Ze behaalde overtuigende overwinningen op de 50m en 100m vrij. Zilver was er op de 50m en 100m school, 50m en 100m rug en 100m wissel, brons behaalde ze op de 50m vlinder.
Leeftijdsgenote Melanie grossierde ook in finales. Vooral haar 4e plek op de 50m schoolslag (met een pr van meer dan 2 seconden) was sterk, bovendien behaalde ze samen met Chayenne, Elishia en Wendy 2 estafettemedailles.

Finaleknaller nummer 3 was Martijn. Hij behaalde op alle afstanden een finaleplek. Met zijn pr’s (oa. 1.08 op de 100m vlinder en 59.1 op de 100m vrij) deed hij iedereen versteld staan.
Ook Ingrid behaalde finaleplaatsen op de rugslag. Haar prestaties op de vrije slag (1.03.3 en 28.7) waren echter van een nog hoger niveau. Lydia behaalde daarnaast ook nog een aantal finales waarvan haar 100m vlinder het best was (overwinning in een pr van 1.10.4). Ook Daphne behaalde finales: vooral haar 100m rug was van een hoog niveau. Tenslotte behaalde Kiowa op de slotdag de finale op de 50m vrij. Hij verbrak hierbij het legendarische clubrecord van Ramon Meisters op de 50m vrij in 25.50.

Naast deze finalezwemmers waren er natuurlijk nog veel meer mooie prestaties: Kimberley (draaide een heel mooi toernooi met vooral een heel sterke laatste dag), Tom H (met veel pr’s waaronder een zeer goede 100m school), Lieke (vooral haar 100m wisel bleek goed), Nieske (op alle 50m’s een pr), Lisa J (maakt een sterk seizoen door en zwom nu ook vrijwel alleen maar pr’s), Bo (zwom een hele mooi 100m vrij en een mooi pr op de 50m rug), Stefan (de pr-machine stopt maar niet), David (ook een heel mooi toernooi met oa. estafettemedailles bij de junioren samen met Bart, Martijn en Lars vd H / Lars v D).

De wedstrijden verliepen in een supersfeer en dat maakten de zwemmers compleet door na de laatste afstand de trainers het water in te gooien.

de uitslagen zijn op swimmeetmaastricht terug te vinden

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/swimmeet/

2 reacties

  • lieke on 31 december 2011 at 15:48

  het waren 3 leuke en gezellige dagen
  volgend jaar weer

  • Fer en Monique Meijers on 1 januari 2012 at 05:22

  Drie dagen genoten van jullie zwem prestaties , jullie inzet en zeker de teamspirit .
  Ik hoop dat we de resterende wedstrijden nog veel van jullie prestaties kunnen genieten . Dit resultaat is natuurlijk ook behaald dankzij de inzet en het enthousiasme van jullie trainers , coaches en ploegbegeleiders .

Reacties zijn uitgeschakeld.