Swimmeet – mooie afsluiting van 2015

In Maastricht wordt traditioneel het zwemjaar afgesloten met de Speedo Swimmeet. Een zeer sterk bezet toernooi waar de kerstkilo’s omgezet worden in scherpe tijden.
Voor NIMO kwamen 22 zwemmers aan de start.

Succesvolst waren Jylano Nahr en Vincent de Munter. Op de 9 te zwemmen afstanden verdeelden zij de buit keurig door beiden 4x goud te pakken (1 maal was de sterke Benjamin Russ van RZ hen de baas). Hun tijden waren van een zeer hoog niveau.
Hoogtepunt was misschien wel de 50m school van Lieve Göbbels. Al maanden jaagt zij op een limiet voor de NJJK (op de vlinder- en wisselslag) en er was absoluut geen rekening mee gehouden dat het juist op de schoolslag zou lukken. Toch bleek dit het geval en haar smile was niet meer van haar gezicht af te krijgen! Lieve pakte overigens ook op de 50m vlinderslag een medaille.

Er waren nog veel meer medaillewinnaars:
Chayenne Poorts betrad 4x het ereschavot. Op de schoolslag werd zij 2x 2e in zeer fraaie tijden en ook op de vrije slag was het 2x zilver.
Janina Beckers, de afstanden zijn eigenlijk veel te kort voor haar, mocht na de 100m vlinderslag het brons in ontvangst nemen.
Vera Niemeyer was de allersterkste op de 100m rugslag en werd 2e op de halve afstand.
Merle Verkijk was op de beide vlinderslag afstanden de nummer 2.
Carolien Beckers pakte een mooie zilveren plak op de 100m schoolslag.
Nikki Smeets zwom 2x 1.08 en zag dat beloond met een bronzen plak op de 100m.

Ook de niet-medaillewinnaars deden van zich spreken:

Sarah Berger (uitstekende 100m vrije slag), Jennifer Geerlings (zeer goede 2e dag met louter pr’s), Imke Beekman (100m vrij in 1.02!), Quinty Rouschop (imponerende 100m schoolslag in 1.27), Kyanie Blom (Prachtige 50m schoolslagfinale in 38.2), Silke Bliek (2 sterke schoolslagfinales met 4e plaatsen op 50m en 100m), Melissa Bloemink (6 starts en 6 pr’s), Britt van den Boom (ook zij haalde als junior 1 de schoolslagfinale), Chiara Geilenkirchen (als altijd stabiel en vooral een mooie progressie op de 50m schoolslag (3 finales)), Esmee Lanckohr (zeer sterk op de 100m vrij met 2x een 1.04), Iris Dijkstra (ineens groot fan van de rugslag en die liep als een trein), Jasper Thomas (prachtige opmars op de 100m rugslag), Maud Lanckohr (fantastische 100m schoolslag!), Roman Jantos (wat een tijden, alles pr’s en 100m vlinder ruim onder de minuut),

Overigens kwamen ook zowel de dames senioren als meisjes junioren estafettes op het podium!

De uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/swimmeet-mooie-afsluiting-van-2015/