Successen bij nationale Open water kampioenschappen.

Bij de nationale open water zwemkampioenschappen in het Wilhelmina kanaal in Oirschot (30 augustus) en Oosterhout (31 augustus) zijn er door HGN-zwemmers (van de afdeling uit Landgraaf) enorme successen behaald.

Bij de jeugd werd Janina Beckers net als in 2013 Nederlands kampioene op de 5 kilometer, ditmaal werd zij op het podium geflankeerd door clubgenote Chayenne Poorts die het zilver pakte. Clubgenote McKenzie Kelly werd prachtig 5e waardoor er dus 3 HGN-zwemsters in de nationale top-5 kwamen.
De net 16-jarige Janina werd bovendien bij de senioren ook nog 3e en pakte dus het brons. Beide dames pakten de dag erna samen met Mark Gorissen het zilver in het NK team-event 3km bij de senioren. Een zeer bijzondere prestatie omdat de meeste andere team met 2 heren en 1 dame zwommen en de dames van NIMO bovendien ook nog de enige deelnemende jeugdzwemmers waren. Naast deze NK-successen werden er nog meer afstanden gezwommen. Zo wonnen Imke Beekman (500m vrije slag) en Silke Bliek (500m schoolslag) op beide dagen met overmacht de gouden medaille, was Kyanie Blom op de 500m schoolslag de nr. 2 en pakte Meike Bliek in de allerjongste categorie het brons op de 250m vrije slag.
Naast de NK-afstanden vielen Mark (schitterende 3km en 1500m), Janina (Dubbele overwinning op de 1500m) en Chayenne (sterke 1500m en 2e) ook nog op met hele mooie prestaties.

Bovenstaande prestaties hebben nog extra glans omdat op beide dagen de watertemperatuur slechts 16 a 17 graden was.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/successen-bij-nationale-open-water-kampioenschappen/