Stroming tegen in de rivier

Het was weer een weekend van 2 open water wedstrijden.

Op zaterdag in fantastisch weer: Strijen. Op het prachtige recreatieoord de Binnenmaas mochten 7 NIMO-zwemmers de strijd aangaan met hun tegenstanders. Merle Verkijk maakte haar open water debuut en deed dat zeer verdienstelijk. Zilver op de 5km in 1.07.56 en zelfs goud op de 1km! Op deze km versloeg ze in de eindsprint Chayenne Poorts. Op de 2km pakte Chayenne eveneens het zilver na een zeer mooi gezwommen race. Mark beklom tot zijn eigen verrassing ook het podium (1km) en dook weer onder de 13 minuten. het begint weer te draaien! Op de schoolslag finishten Silke Bliek en Kyanie Blom net achter het podium en op de vrije slag was er een uitstekende race van Quinty Rouschop en zwom Imke Beekman met de besten mee (6e).

de uitslag

Zondags was een heel speciale wedstrijd: De Lektocht. 6 of 2km met de stroom mee knallen in de rivier (golven, wind, scheepvaart; alles komt voorbij) met een internationaal deelnemersveld. Heel bijzonder om mee te maken. Helaas voor de deelnemers ontstond dit jaar de uitzonderlijke situatie dat er stroom tegen was. En dat betekende dus heel hard werken. Gelukkig is dat aan onze zwemmers wel besteed. de start (eerst van een veerboot af springen en dan wachten op het signaal. is chaotisch en daarna moet je het juiste groepje zoeken. Mark Gorissen had de pech dat hij snel alleen kwam te zitten en dan is het echt hard werken. 1u25 was zijn tijd (gemiddeld werd er 20 tot 25 minuten langzamer gezwommen dan voorgaand jaar).
Bij de dames was Janina Beckers ijzersterk. Achter de ongenaakbare Leonie van Noort (hoewel het verschil dit seizoen tussen nog niet zo klein was als bij deze wedstrijd) zwom ze een heel mooie race en kwam ze binnen in 1u17: een 2e plek + bloemen + trofee + 200 euro prijzengeld! Mooi verdiend voor 77 minuten werken. Achter Janina ontstond een groep van 5 dames met daarbij Merle Verkijk en Chayenne Poorts. In de sprint tikten zij, achter de nr’s 3 en 4 ogenschijnlijk exact gelijk aan in 1u19. Uiteindelijk werd Merle helaas gediskwalificeerd wegens onreglementair zwemmen eerder in de race. McKenzie Kelly had een relaxte race (net 1 dag terug uit de VS en nog last van een jetlag) en probeerde vooral leuke dieren te spotten langs de kant. Desondanks toch nog 1u41.
Op de 2km maakten Vincent de Munter en Lieve Göbbels hun open water debuut! Vincent zwom uitstekend en had met een beetje meer ervaring kunnen meedoen om de 4e plek. Nu zette hij zijn magistrale eindschot wat te laat in. Lieve zwom prima, werd 6e en 3e jeugdzwemster.
De junioren deden het ook fantastisch. Carolien Beckers (wel al een beetje ervaring uit vorig seizoen) werd prima 4e en had zich zichtbaar geamuseerd. Kyanie eindige 7e vlak bij de allerbeste 2003ers. Ook Quinty Rouschop pakte een top-10 notering en kwam als 6e 2003er uit het water!
Het was een echt avontuur en voor iedere zwemmer aan te raden een keer mee te doen!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/stroming-tegen-in-de-rivier/