Speedowedstrijd deel 3

Voor HGN-minioren stond vandaag de 3e speedowedstrijd van het seizoen op het programma. De wedstrijd werd gezwommen in een van de thuisbaden: Zwembad In de Bende te Landgraaf.

Er werden zeer veelbelovende tijden op de klokken gezet en veel medailles binnengesleept. Voor NIMO was er een prachtige gouden plak voor de verrassende Jasper Thomas (vooral zijn 2e baan was indrukwekkend). Op de 200m wisselslag won hij zilver en dat was ook boven verwachting.
Carolien Beckers mocht ook 2x het podium betreden; op de 400m vrije slag was er zilver en de 100m wisselslag was goed voor brons (in een heel royaal persoonlijk record). Britt van den Boom was wederom goed voor een gouden plak: op de 50m vrij doorbrak ze de 40-seconden grens en dus was ze beste. Op de 100m wisselslag was er zilver.
Jylano Nahr verzekerde zichzelf van een startplek op de 100m wisselslag in Leiden (NK korte baan voor minioren) en pakte hierop ook nog zilver. Jasmijn van der Valk verpulverde haar pr’s op de 200m wisselslag (brons) en 200m vrije slag (zilver).
Naast deze mooie medailleoogst waren er nog veel mooie tijden. Imke Beekman zwom evenals Kyanie Blom een uitstekende 200m wissel (Silke Bliek ook, maar zij werd helaas gediskwalificeerd), Mascha Verhoeven was zeer sterk op de 50m vrije slag, Amar Muratagic zwom een prima 400m vrije slag, Milan Luthjens voltooide zijn allereerste 200m wisselslag.
Indrukwekkend was het optreden van de 2002-meiden op de 400m vrije slag. Nikki Starremans, Maud Lanckohr en Florence Schaepkens zwommen allen tijden die ver boven verwachting waren en ook op de 100m wisselslag presteerden ze top! Chiara Geilenkirhcen maakte ook een schitterend 200m-debuut met een uitmuntende 200m wisselslag!

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/speedowedstrijd-deel-3/