Speedo deel 1

Speedo deel 1 bleek voor de HGN-zwemmers een geweldig succes. Veel nieuwe zwemmers stonden aan de start en ook een aantal oudgedienden maakten hun opwachting.

Van NIMO-kant was er veel moois te zien: Een absolute sensatie was het optreden van Silke Bliek. Op haar allereerste speedo optreden zwom ze naar een schitterende 1.44! op de 100m school. Net geen medaille in dit sterke deelnemersveld maar wel een waanzinnig goede prestatie. Dat Britt van de Boom talent had wisten we al maar dat ze nu al 2x het podium mocht beklimmen was een echte verrassing. Schitterende tijden op de 100m school en 50m vlinder liet ze ook nog noteren. Carolien Beckers gleed weg bij de start maar pakte desondanks het brons op de 100m school, op de 100m vrij stond ze zelfs een trapje hoger: zilver!
Maud Lanckohr is ook op dreef: ze verpulvert haar pr’s met vele seconden, zo ook vandaag weer op alle afstanden waarop ze aan de start kwam. Nikki Starremans ziet haar intensieve borstcrawl techniek trainingen beloond met een fantastisch pr (9! seconden). Vriendinnetje Iris Dijkstra presteerde hetzelfde op de 100m schoolslag en ook Alisha Hollands en Florence Schaepkens¬†volgden dat voorbeeld met royale pr’s.
Voor Jasper Thomas was het even slikken vandaag: geen medaille. Aan de andere kant mocht hij verschrikkelijk trots zijn op zijn uitstekende tijd op de 100m vrije slag (bijna 4! seconden). Bij de meisjes 2003 waren naast Silke nog veel meer uitblinkers. Zo behaalden ook Kyanie Blom en Dunya Amzil hele mooie noteringen op de 100m schoolslag en maakten Masha Verhoeven en Imke Beekman veel indruk op de 50m vlinderslag. Nicolle en Sonja mochten vandaag dan ook terecht trots zijn op hun pupillen.

Bij de speedowedstrijden worden ook juniorennummers gezwommen en daarvoor had Math een aantal van zijn zwemmers meegenomen. Ook zij bleken zeer succesvol (100% pr’s). Goudhaantje was Esmee Lanckohr. Haar 200m school (waarop ze met enorme voorsprong goud behaalde) was nu alweer 1,5 seconden sneller dan 3 weken terug en haar 200m vrije slag (4e) was misschien nog wel indrukwekkender. Jasmijn van der Valk maakte haar HGN-debuut met eveneens prima persoonlijke records op de 200m vrije slag (5e) en 200m schoolslag. Op de vrije slag komt het NJK-limiet al in zicht. Bij de jongens was Bas Dijkstra de grote uitblinker met een pr van maar liefst 8! seconden waarmee hij zijn hele serie naar huis zwom. Ook Leroy de Brouwer verbeterde zijn tijd (die ook pas 3 weken stond) en deed dat met 3 seconden. Math had vanmiddag dus ook alle reden om te stralen!

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/speedo-deel-1/