Silke Bliek pakt brons op NK minioren

Op de jaargangwedstrijden in Leiden (de NK korte baan voor minioren) heeft Silke Bliek de bronzen medaille gewonnen op de 100m schoolslag. De specialiste op de schoolslag opende nog als 5e maar sloeg daarna toe. Met een sterke 2e 50m sprintte ze naar het brons.
Uiteraard kwamen er nog veel meer zwemmers aan de start.

Isa Verberne was vooral heel sterk op de 100m en 200m wisselslag en daarmee bevestigt zij haar veelzijdigheid. Judith Houtvast was juist weer indrukwekkend op de 50m en 100m vrije slag met zeer scherpe tijden. In diezelfde leeftijd waren er mooie persoonlijke records voor Imke Beekman op de 100m vrije slag en rugslag en verraste Kyanie Blom met een fantastische 400m vrije slag in 5.54.
In de jongere categorie was de eerste dag goed te merken dat de beide debutantes (Britt van den Boom en Cynthia Kugler) last hadden van zenuwen. Britt (5e op de 50m vrij en 100m wissel in ruime persoonlijke records) en Cynthia (heel mooie pr’s op zowel de 100m schoolslag als de 50m vrije slag) lieten de 2e dag echter zien heel goed en hard te kunnen zwemmen!

Bij de jongens waren er in de oudste categorie hele mooie pr’s voor Jasper Thomas op de 50m en 100m vrije slag.
Stef Arntz (100m school- en vlinderslag) en Timo Kaanen (100m schoolslag, en heel knap dat hij als 2005-er tussen de jongens uit 2004 mag starten) kwamen net niet tot persoonlijke records.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/silke-bliek-pakt-brons-op-nk-minioren/