SG HGN Nederlands Kampioen bij minioren!

De miniorenzwemmers van HGN hebben op de nationale minioren club meet in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven een super prestatie geleverd. Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen, maar onze kanjers hebben het helemaal waargemaakt. Het team bestaande uit 10 zwemmers van Nimo en 14 van Hellas-Glana plaatste zich in november als eerste voor de nationale finale door in Valkenburg de kringfinale te winnen, maar het moest er vandaag eerst nog maar uitkomen. Dat is op een formidabele wijze gelukt!

De eerste estafette bij de meisjes minioren Cynthia Kugler, Isa Verberne en Bo Souhoka werd meteen met overmacht gewonnen. Daarna aansluitend won Britt van den Boom de 50m vrij in een knappe 38er, weer een verbetering van het pr dat al ontzettend snel was. Vervolgens volgden mooie prestaties van Christian vd Haijden op 50m vrij, Isa Verberne en Jasper Thomas op de 100m vrij. Toen volgde de tussenstand na 4 programma’s. HGN stond op plaats 1, op de voet gevolgd door LZ 1886.
De meisjesrugslag estafette werd dan ook wederom een spannende strijd en werd gewonnen door HGN (Britt van den Boom, Kiki Fijnaut en Bo Souhoka) van LZ. Ook bij de jongens werd er sterk gepresteerd door Arno Nelissen, Stef Arntz en Lars Kerremans.

Na de pauze was er de overwinning voor Carolien Beckers op de 100m vrij en Jylano Nahr eindigde ondanks in de afgelopen week ziek te zijn geweest als 3e op dezelfde afstand. Vervolgens kon je zien hoe sterk de ploeg in de breedte op dit moment is bij de jongste meisjes. Cynthia Kugler en Britt van den Boom eindigde respectievelijk op de plaatsen 2 en 3 tijdens de 100m wisselslag.
Nette prestaties van Christian van der Haijden, Isa Verberne en Judith Houtvast consolideerde de voorsprong waarna Jasper Thomas een heel goed resultaat haalde voor het teamresultaat door in zijn serie bijna iedereen voorbij te zwemmen.
De estafette meisjes vlinderslag werd ook weer gewonnen door Cynthia Kugler, Imke Beekman en Carolien Beckers. Ook de heren Christian van der Haijden, Stef Arntz en Jylano Nahr zwommen naar een uitstekende 2e plaats op dezelfde afstand. Op de 100m wisselslag maakten Bo Souhoka en Jylano Nahr het karwei af met een 1e en een 7e plaats.

Verder waren er erg mooie persoonlijke records voor Lorena Dreschers (50m vrij), Koen de Jonge (100m vrij), Iris Dijkstra (100m vrij en 100m wissel) en Amar Muratagic (100m vrij). Samen met Timo Kaanen, Sven van Eeghem, Moyra Baggen, Milan Luthjens, Silke Bliek en Nikki Starremans was dit voor iedereen een onvergetelijke ervaring. Hiervoor mogen we ook een groot compliment maken aan de trainers van onze minioren Chayenne Poorts, Dimona Bartelet, Sonja de Brouwer, Ineke Voorintholt, Nicolle Colijn-Janssen en Rob Rebergen.

Het podium zag er als volgt uit:
1. SG HGN (242 punten)
2. LZ 1886 (228 punten)
3. PSV (192 punten)

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/sg-hgn-nederlands-kampioen-bij-minioren/

5 reacties

Naar het reactie formulier

  • martin van Loo on 11 februari 2013 at 11:00

  VAN HARTE GEFELICITEERD MET DEZE GROOTSTE PRESTATIE !!!!

  • Bianca Verhoeven on 11 februari 2013 at 13:22

  Gefeliciteerd met deze Mega Grote Zwemprestatie!
  Jullie hebben allemaal geweldig gezwommen en we hebben er een feestje van gemaakt!

  • Dennis Colijn on 11 februari 2013 at 18:00

  Wil ik langs deze weg ook nog een heel groot compliment maken voor de zwemmers (en ouders) die helaas niet mee mochten doen maar er toch waren om de ploeg aan te moedigen: Mascha Verhoeven, LianneKaanen, Jennifer Koonen, Chiara Geilenkirchen en Meike Bliek!

  • sonja de brouwer on 12 februari 2013 at 11:11

  zwemmers wat een super prestatie van jullie want jullie hebben het waar gemaakt we zijn nederlands kampion
  ik ben super trots op jullie.
  en natuurlijk ook een dank voor de zwemmers/ouders die mee zijn gegaan voor ons aan te moedige het was een mooie onvergetelijke dag

  • Nathalie on 14 februari 2013 at 22:53

  Super gezwommen..zwemmers!!! Van harte gefeliciteerd (leuk geschreven stuk overigens. .)

Reacties zijn uitgeschakeld.