SG HGN dominereert de competitiewedstrijd deel 4 in Brunssum

Op zondag toog het tweede team naar Brunssum voor een belangrijke competitiewedstrijd. Immers de positie op de ranglijst biedt uitzicht op promotie. Een spannende strijd dus om de punten maar ook is dit de periode waarin de zwemmers zich kunnen kwalificeren, door het halen van limieten, voor een of meerdere belangrijke toernooien.

Een bijzondere omstandigheid in het Brunssumse zwembad is altijd de temperatuur van zowel het badwater als ook de lucht. Niet alleen zwemmers worden gegeseld door de hitte maar ook officials, coaches en het publiek konden zich verheugen op sauna-achtige omstandigheden. Gelukkig hebben ook de andere zwemverenigingen hier last van gehad en er was zeker geen sprake van een zogenoemd “thuisvoordeel” van de organiserende club. Want de resultaten van de individuele zwemmers, en hiermee van het team, logen er niet om.

Bij de minioren was het een groot PR-feest. Bijna alle miniorenzwemmers konden hun inschrijftijd op een of meerdere afstanden naar het verleden verwijzen. Mooie PR’s waren er dan ook voor met name voor de 3J’s (Juliette, Jesper en Jennifer G.) en ook Adela, James en Raphael verpulverden hun oude PR.

Bij de junioren bewezen Kyanie, Jasper en Maud goed in vorm te zijn en ook de jeugd met Leroy zorgde er voor dat bij de uitslagen SG HGN steeds weer in de hoogste regionen stond.

Gestaag werd het programma serie na serie afgewerkt en gaandeweg de wedstrijd werd het steeds zichtbaarder dat een consolidatie van de toppositie in de ranglijst aanstaande was. Met een stevige basis voor de pauze en met een mooie afronding daarna met sterke races van “good old” Richard en Freddie en de minder “old” maar zeker “good” Lieke en Nieske.

Al met al kan het na deze sterke wedstrijd, met een slordige 170 punten voorsprong, haast niet meer misgaan voor het tweede team en is een promotie in zicht. Maar.. de buit is pas binnen nadat de laatste estafette op de allerlaatste competitiewedstrijd op 29 maart aanstaande is gezwommen. Als het loopt zoals het afgelopen zondag liep wordt het dan een hele mooie dag voor het tweede competitieteam…we hebben er zin in!!!!!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/sg-hgn-dominereert-de-competitiewedstrijd-deel-4-in-brunssum/