Sfeer, plezier en prestaties in Gent

Een jaarlijks terugkerend evenement voor de zwemmers tot 18 jaar is de Memorial Anteunis in Gent. Een enorm sterk bezet toernooi in België in een fantastisch mooi 10-banen bad.
Voordat we de prestaties toelichten is het goed om te weten dat er een geheel Limburgse afdeling aanwezig was en dat de NIMO-zwemmers, tezamen met de vrienden van RZ, Kimbria en Zeps er een waar zwemfeest van maakten. In de pauze werd er oa. geweerwolfd en daar deden zwemmers van alle 4 de verenigingen aan mee: top!

Qua prestaties was het een zeer goed toernooi. Er viel geld te verdienen en dus stond Jylano scherp aan de start. Met oa. 5 clubrecords en € 190 aan prijzengeld ging hij naar huis. 2e in het NIMO-geld-klassement was Imke Beekman die € 95 mee naar huis nam (en wat een waanzinnige 400m vrij!). Janina Beckers kwam vooral voor de gezelligheid, maar bleek gedurende het toernooi steeds sneller te gaan zwemmen. Slotakkoord was een prachtige overwinning op de 200m wissel in een dik pr en een totaal van € 80 aan prijzengeld.
Verder nam ook Silke Bliek nog € 30 mee naar huis na haar fenomenale 50m schoolslag overwinning in een ongekende 36.6 (de andere schoolslag-afstanden waren ook van grote klasse)!

Naast deze financiële winnaars waren er vrijwel alleen maar mooie prestaties:
Jennifer Geerlings: Maakt enorme progressie en vooral haar 1.13 op de 100m vrije slag was ijzersterk
Sarah Berger: Af en toe nog een beetje concentratieverlies, desondanks alleen maar pr’s dit weekend. Prima gedaan!
Carolien Beckers: 100% pr-score en in alle finales ook nog eens sneller dan in de series. Fenomeen
Kyanie Blom: Worstelt nog een klein beetje met de race-indeling maar haar finales waren van grote klasse!
Britt van den Boom: Was zichtbaar teleurgesteld na de finale 50m vlinder maar mag trots zijn op haar toptijden en CR op diezelfde 50m vlinder.
Iris Dijkstra: Dieseltje haalde ook de 50m vlinder finale en ging daarin nog een heel stuk sneller!
Chiara Geilenkirchen: Blijft maar doorgroeien! 200m rug was van ongekend niveau.
McKenzie Kelly: Na 2 weken ziek zijn werd niks verwacht. Desondanks toch nog een pr op de 200m rug weten te scoren.
Raphaël Krichel: Ook een 100% pr-score. Met name 100m rug (pr 8 seconden) was indrukwekkend.
Esmee Lanckohr: de schoolslag lijtk er weer steeds meer op: Voor het eerst in anderhalf jaar op de korte baan onder de 2.50 en 1.20! Mooi pr 200m vrije slag ook.
Maud Lanckohr: Het ene na het andere enorme pr. op de 100m en 200m vrij verpulverde ze haar oude besttijden.
Vincent de Munter: 1,5 week ziek, 1 week Londen, dan kun je niks verwachten. Hij had vooral plezier en zwom een kortbad pr op de 50m vlinder.
Quinty Rouschop: Rugslagspecialiste maakte dat helemaal waar. Ijzersterk op alle rug- en schoolslag afstanden en een schitterende finale!
Nikki Smeets: Staat er altijd op het moment dat ze wilt. Briljante 100m rug en NJJK-limiet erbij. Net geen medaille in 50m rug finale.
Jasper Thomas: Zeer goede 200m vrij en prachtig optreden in schoolslagfinale.

Van de zwemmers die regelmatig meetrainen bij NIMO waren er ook topprestaties:
Esper Schreurs (Zeps) excelleerde en won op indrukwekkende wijze de 200m wisselslag. Demi van Hulst (Kimbria) kopieerde dat voorbeeld want ook zij was oppermachtig in de wisselslag. Cas Louwarts (RZ) was misschien wel de man van het toernooi. Wat een resultaten! Schoolslagkanjer wilde iets extra laten zien dit weekend en dat lukte hem fantastisch! Dario van Hulst (Kimbria) maakte indruk op de 200m en 400m vrije slag, Maikel van der Linden (Kimbria) deed een mooie combi op de 200m vrije slag en vlinderslag binnen 20 minuten, Dimitar Kamnarovski (RZ) had de goede schoolslagvorm te pakken en Sterre Schlicher (RZ) knalde in de 50m schoolslagfinale naar 35.2!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/sfeer-plezier-en-prestaties-in-gent/