Schwimmfest Erkelenz

Dit weekend deed NIMO voor het eerst mee aan het Schwimmfest in Erkelenz. Het bleek een gouden greep om hier aan deel te nemen.
Om te beginnen was het een supergezellig weekend. Een 25-tal zwemmers bleef overnachten in een nabij gelegen gymzaal. Zwemvereniging Kimbria uit Heer doet dit al jaren en de verhalen die zij vooraf vertelden bleken meer dan waar. Het was supergezellig tot in de late uurtjes. Zowel jong (met Jasper, Wesley en Jessie hadden we echte jonkies bij ons) als oud hebben zich geweldig geamuseerd.

Hiernaast werden er tot ieders verrassing ook nog superprestaties geleverd. Absolute ster van het toernooi was Melissa. Er werden in het weekend 6 toernooirecords gebroken (5 door NIMO en 1 door een andere ploeg) en Melissa was bij alle 5 de records betrokken.
Ze zwom individueel records op de 100 wissel en 100 vrij en samen met Vera, Bo P, Ingrid, Chloé, Mignon en Michelle werden de records op de 4×50 vrij, school en wissel scherper gesteld. Dit uiteraard onder luide aanmoediging van de NIMO-zwemmers en supporters.
Overigens mogen ook de superprestaties van onze jonge zwemers niet vergeten worden. Jasper behaalde tot grote vreugde van hem zelf 2 medailles en ook Jessie blonk uit, ze behaalde brons op de zware 50m vlinderslag. Wesley zwom 4 dikke persoonlijke records.

Om alle medailles en superprestaties te noemen zou te veel zijn. In hun leeftijd werden diverse NIMO-zwemmers overall winnaar. Deze eer viel ten deel aan Ronald (1992), Indji (1991), Anke (1992) en Freddie (senioren open).
Ondanks dat de wedstrijd echt als fun-weekend werd beschouwd en de meeste zwemmers maar enkele individuele starts maakten werd NIMO toch 3e in het all-in klassement.
Als laatste is er nog een groot compliment voor de Duitse organisatie. Het toernooi verliep vlekkeloos, de barbeque op zondag was super (en goedkoop!) en het ontbijt dat voor ons verzorgd werd, was uit de kunst. DIT DOEN WE VOLGEND JAAR ABSOLUUT WEER.

Foto’s staan in het fotoalbum!
de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/schwimmfest-erkelenz/