Samenvatting eerste competitiewedstrijd NIMO 2 te Vaals

Op 2 oktober ’16 werd in Vaals de eerste D3 competitie gezwommen door de zwemmers van het B team. Bijna alle zwemmers die ingeschreven waren, waren op tijd aanwezig in het kleine bad van vakantie park Hoog Vaals.

Daarnaast hebben zich een paar zwemmers netjes op tijd afgemeld. Echter waren er ook een paar die zich niet afgemeld hebben. Hierdoor zijn een aantal onnodige NG en NGZA meldingen in de uitslag opgenomen. Jammer, dat moet de volgende keer beter.

De aanwezige zwemmers hebben zich voor 100% ingezet om er een gezellige en leuke wedstrijd van de te maken. En ondanks dat ik zelf erg nerveus was omdat dit mijn eerste wedstrijd was waar ik als verantwoordelijk trainer/coach actief was, waarbij ik ook nog eens beoordeeld werd in verband met mijn trainer 2 cursus. Denk ik dat het een geslaagde wedstrijd is geworden.

Zo heeft Jesper Frantzen kranig van zich af gezwommen, in een tijd die vrijwel gelijk was aan de inschrijf tijd, tijdens het eerste programma, de 4 x 50 meter vrijeslag voor de heren. Als jongste zwemmer van dit estafette team een heel goed begin.

In programma 4 hebben Kim Crombach en Mayra van Hoof zich van de goede kant laten zien, helaas geen PR voor Kim maar dat komt nog wel. Mayra, zeer goed door gezwommen op deze 100 meter vrijeslag.

In programma 8 hebben Nikki Starremans en Geena Geelen hun eerste 100 meter schoolslag gezwommen voor dit seizoen. Nikki in een hele mooie tijd en helaas voor Geena is zij hier gediskwalificeerd. Verder heel goed gezwommen door beide dames.

Programma 10 was een NIMO feestje, Audry Vreuls een hele mooie eerste plaats in een vette PR. Chelsey Hermans, derde, ook met een PR. Maud Snijders 5e, Rachelle Weishaupt 6e en Jamy Dirkx 8e allemaal met een mooi PR. Helaas is Melissa Bloemink te vroeg gestart, waardoor zij geen officiële tijd heeft gekregen, ondanks dat heeft ook zij goed gezwommen.

Jesper Frantzen zwom als enige NIMO zwemmer in programma 11. Waarbij hij zijn PR bijna evenaarde, een goede prestatie.

Bente Cremers en Sterre van Geijn zwommen als eerste afstand in programma 12 de 50 meter rugslag. Ondanks dat zij erg nerveus waren over hoe dat zij de keerpunten moesten zwemmen, hebben beide zwemmers mooie tijden op de klok gezet, Top!

De al wat meer ervaren zwemsters: Kimberley de Brouwer, Lieke Janssen, Shannon Odenhoven, Lisa Snijkers, Kirsten Langen zwommen in programma 17 de 100 meter wisselslag. Zij zwommen allemaal zeer goede tijden. Zeker omdat het seizoen pas begonnen is.

Tom Hinskens, Ralf te Lam en Franz te Lam zwommen direct hierna hun eerste 50 meter schoolslag, in programma 19, van dit seizoen. Ook zij zwommen tijden in de buurt van hun inschrijftijden.

Na de pauze kwamen alle zwemmers nogmaals aan de beurt op hun tweede afstand. Ondanks enkele diskwalificaties werd ook in het tweede deel hard gezwommen.

Als klap op de vuurpijl werd afgesloten met een spetterende 4 * 50 vrij voor de junioren dames. We hadden twee estafette teams in de strijd en beide estafette teams zette hun beste beentje voor en zonder diskwalificaties (waar ze best wel bang voor waren) hebben beide estafette teams de finish behaald.

En zoals dat bij een competitie wedstrijd hoort waren bijna alle NIMO zwemmers nog aanwezig om de estafette teams aan te moedigen.

Groet

 

Clemens de Brouwer

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/samenvatting-eerste-competitiewedstrijd-nimo-2-te-vaals/