Samenvatting 2 weekenden vol open water plezier en succes!

Op zondag 17 juli dook een aantal NIMO-zwemmers de Gaasperplas in om daar de nodige successen te behalen:
Janina Beckers was oppermachtig op de 7 en 2km, Silke Bliek pakte de overwinning op de 500m schoolslag en ook Carolien Beckers (brons 500m schoolslag), Imke Beekman (brons 1km vrije slag) en Esmee Lanckohr (zilver 2km schoolslag) vonden de weg naar het podium. Imke, Silke, Janina en Carolien wisten daarna de wisselslagestafette (4x250m) ook winnend af te sluiten.

Zaterdag 23 juli was de beroemde Bosbaan in Amstelveen het theater waar de nodige open water races werden afgewerkt:
Cas Louwarts zwom meteen naar het zilver op de 2km schoolslag en een paar minuten later volgde Esmee Lanckohr zijn voorbeeld. Carolien Beckers won de 1km schoolslag (hoewel de dames allemaal te ver door zwommen na het keerpunt) en pakte brons op de 1km vrije slag. Op diezelfde afstand knokte (bijna letterlijk) Kyanie Blom zich naar een 9e plek.

Zondag 24 juli was een deel van de haven van Medemblik alsmede het IJsselmeer de locatie voor lange vrije slag afstanden. Carolien Beckers en Kyanie Blom doken wederom samen het water in voor een 2,5km. Carolien sprintte uiteindelijk de laatste meters naar een 3e plek en Kyanie startte ongelofelijk snel maar moest dat bekopen met een lichte terugval: 7e uiteindelijk (nog altijd heel behoorlijk!) Janina Beckers waagde zich weer eens aan een 10km en ze forceerde al snel de beslissende demarrage. Ze had het zwaar maar wist tenslotte met ongeveer 2,5 minuut voorsprong de overwinning op te eisen.

De volgende wedstrijd staat 7 augustus op de planning: Dan is het centrum van Breda de plek waar het nationaal open water circus neerstrijkt.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/samenvatting-2-weekends-vol-open-water-plezier-en-succes/