Opening wedstrijdseizoen: LAC deel 1

In Valkenburg heeft Startgemeenschap Hellas-Glana/NIMO het wedstrijdseizoen geopend met een wedstrijd (vooral een goede training) in het Lange Afstands Circuit.

Voor de meeste zwemmers stond de 800m vrije slag op het programma. Wesley en Bas die sinds dit seizoen beiden bij de junioren behoorden lieten er geen gras over groeien. Wesley zwom niet alleen een prachtige 800m vrij maar verpulverde bovendien zijn pr op de 400m vrije slag. Bas zwom in zijn allereerste wedstrijd als junior meteen naar een clubrecord op de 800m vrije slag.
Opvallend was ook dat vrijwel alle senioren en jeugd zwemmers veel harder zwommen dan vorig seizoen op hetzelfde moment. Mooie voorbeelden hiervan waren Inge (46 seconden sneller!), David (38 seconden sneller), Martijn (23 seconden sneller), Rick (14 seconden!), Lieke (13 seconden!), Nieske (17 seconden!), Tom (11 seconden!) en Ingrid (7 seconden sneller).
Voor Kitty-Sofie verliep haar allereerste 800m vrije ook prima want haar tussentijden op de 200m en 400m bleken ook goed voor persoonlijke records!
Verder waren er nog pr’s voor Stefan (42! seconden), Suzan (4 seconden), Anke (3 seconden!), Arijana, Pol (1min20!!!!) en Richard (3 seconden). Ook een bijzondere vermelding voor Chayenne, zij zwom geen pr maar voltooide haar race wel, later bleek dat zij dat heeft gedaan (ze gaf later aan dat ze verging van de pijn tijdens de race) terwijl haar pink gebroken was.  

Al met al was het dus een zeer goede start van het seizoen waarvan we hopen dat deze een vervolg gaat krijgen op de wedstrijd in Erkelenz komend weekend en de 1e competitiewedstrijd op 30 september.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/opening-wedstrijdseizoen-lac-deel-1/