Open water wedstrijd Oirschot.

In de aanloop naar het nieuwe binnenbadseizoen namen een aantal zwemmers nog deel aan een open water wedstrijd in Oirschot. De wedstrijd in het kanaal was tevens het decor voor de Nederlandse titelstrijd op de 10km.
Hieraan nam, bijna vanzelfsprekend, Janina Beckers deel. Ze werd met overmacht Nederlands kampioene bij de jeugd maar wat was het een zware race. Janina vergat de eerste 2 ronden (2,5 km per ronde) te drinken/eten en dat brak haar in deel 2 van de race behoorlijk op. Het feit dat ze een paar weken vakantie gehad had hielp hier natuurlijk ook niet bij. Desondanks was het uiteindelijke doel, finishen onder de 2u20 wel behaald! En de nationale titel telt natuurlijk wel echt!

Voor een groep minioren was er de eerste kennismaking met het buitenwater in wedstrijdverband. Voor de net 8-jarige Jennifer Koonen was haar eerste 250m heel spannend en zij volbracht de afstand prima. Bij de oudere minioren konden Kyanie Blom, Nikki Starremans, Silke Bliek en Florence Schaepkens moeiteloos mee in het deelnemersveld op de 500m. De verrassing op deze afstand was toch wel Imke Beekman. Heel brutaal ging ze met de voorste groep mee en na een superspannende eindsprint klopte ze haar concurrente om het brons op de streep. Een schitterende prestatie voor Imke dus!

Ook bij de jeugdzwemmers een aantal debutanten: Leroy de Brouwer eindigde in zijn 1e open water race keurig als 10e op de 1500m. Ook Melanie Leunissen en Nieske Janssen debuteerden (op de 2,5 km) en volbrachten de afstand net boven de 41 minuten. Lieke Janssen eindigde net achter deze dames op deze mooie afstand.
Bonnie van der Valk was het succesvolst van deze groep. Met een hele mooie slagfrequentie zwom ze in 37 minuten naar het zilver! Dat was ook voor haarzelf een enorme verrassing!

Tenslotte namen ook nog 2 ervaren mannen deel. Mark Gorissen zwom naar eigen zeggen een heerlijke race op de 2,5 km. Hij finishte met een mooie ontspannen slag in 34 minuten en pakte, in een sterk deelnemersveld, een 10e plek. 1 plek daarachter finishte Thijs (36 min.) in een toch wat slordige race. Thijs nam echter ’s middags ook nog deel aan de 1km (een sprintafstand voor dit duurbeest) en dat verliep stukken beter. Met een prima 13.44 eindigde hij als 2e bij de 20+ masters en technisch zag het er ook een stuk beter uit.
We beleefden dus een heerlijke middag met mooie resultaten.
Volgend jaar weer wat meer zwemmers in het open water?

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/open-water-wedstrijd-oirschot/