Open water wedstrijd Appeltern

In Appeltern werden de Open Nederlandse open water kampioenschappen gezwommen in combinatie met de Harense Smid zwemrace. Voor de startgemeenschap Hellas-Glana/NIMO kwam een 9-tal zwemmers in actie (dit zou later een 12-tal blijken). Het was fantastich weer, de sfeer was uitstekend en dat kwam de prestaties zeker ten goede.

De grootste verrassing van de dag kwam op naam van Bart Köhlen, in zijn allereerste open waterwedstrijd pakte hij het goud op de 1000m vrij. Chayenne Poorts, die eveneens debuteerde in het open water, behaalde een mooie bronzen plak op de 1km vrije slag. Dave Verreussel werd 2e van Nederland op de 3km schoolslag en Ruben Klinkers pakte op diezelfde afstand het brons.

Naast de prijswinnaars kwamen nog een 5-tal debuterende zwemmers zeer verdienstelijk in actie. Laurence Smits, Lieke Janssen en Thijs Villevoye zwommen prima races op de 2km vrije slag en Lars van Didden en Lynn Meijers zwommen in een sterk deelnemersveld naar mooie noteringen op de 1km vrije slag.
Ilona Remmel, Mark Gorissen en Dennis Colijn waren ook aanwezig bij het zonnige meertje en de zwemmers waren van mening dat ook zij het water in moesten. Zij werden dus ingeschreven voor de 500m prestatietocht. Dat bleek voor iedereen niet even gemakkelijk en met name Dennis kwam zwoegend over de finish.

Al met al was het wel een zeer mooie sportieve en gezellige dag in het warme Brabant.

de uitslagen

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/open-water-wedstrijd-appeltern/