Open water successen bij start seizoen

In Vught werd er na weken van open water-“droogte” weer eens een wedstrijd gezwommen door het open water team. Niet zonder succes.

Silke Bliek eindigde waarmee ze in juli ophield: Oppermachtig zijn op de schoolslag bij de minioren. Ditmaal werd ze gevolgd door Kyanie Blom die een fenomenale eindsprint had en daarmee nog zilver kon veiligstellen. Meike Bliek pakte ook weer een prijs: ditmaal brons tussen de oudere meiden. Imke Beekman won voor het eerst geen goud (wel zilver) maar dat was zeker geen schande omdat er een leeftijd ouder meezwom.
Bij de heren kwamen Mark Gorissen en Thijs Villevoye aan de start op de 5km en Mark op de 1km. Mark zwom een open water PR op de 1km en leek ook op de 5km naar een mooie tijd op weg. Na 3,5km sloeg de motor echter helemaal af en was het bijna een wonder dat hij nog de finish haalde. Thijs was volledig bevangen door de kou (water was slechts 16,7 graden) en besloot na 3km zijn race te beëindigen.

Bij de dames jeugd was Janina Beckers zoals gewend de sterkste op de 1km. Op die afstand moest Chayenne Poorts (ook wel last van verkrampingen door de kou) genoegen nemen met een 4e plek. Chayenne herstelde wonderbaarlijk en pakte op de 5km verrassend genoeg een prachtige overwinning door in de eindsprint Janina nipt voor te blijven. Voor Chayenne betekende dit ook meteen een open water pr van maar liefst 3,5 minuut!

Gezien het feit dat er pas 1 week getraind is zijn bovenstaande prestaties ontzettend knap!

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/open-water-successen-bij-start-seizoen/