Open water succes voor Janina Beckers en Chayenne Poorts

Bij de Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen in Appeltern (Brabant) hebben Janina Beckers en Chayenne Poorts ongekend goed gepresteerd. In de 5 km race, waarin zowel de jeugd (beide dames vallen hieronder) als de senioren gezamenlijk startten, begon Janina furieus.
Ze ging direct achter de senioren-favorieten: Leonie van Noort en Sharon van Rouwendaal aan en dat was eigenlijk iets teveel van het goede. Ze moest ook vrij snel lossen bij beide dames en vervolgde haar 5 km alleen. De dames achter haar kwamen wel nog wat dichterbij maar met een mooie versnelling bij het ingaan van de laatste kilometer hield zij hen ruim achter zich. Brons dus bij de senioren en met overmacht (meer dan 5 minuten voorsprong) Nederlands kampioene bij de jeugd!

Chayenne Poorts zwom haar eerste 5 km uit en daarom was niet al teveel verwacht. Chayenne begon lekker ontspannen aan haar race en lag na 1 km toch op gedeeld 3e/4e plek. Ineens kwam een medaille in zicht. Na een hele mooie versnelling van km 2 tot 3 werd de nr. 4 keihard gelost en zwom Chayenne onbedreigd en hard, naar het brons! Een hele mooie opsteker en ook zeker een beloning voor het harde werken van Chayenne in de laatste periode, na de lastige periode die daaraan vooraf ging!
We hebben dus wederom 3 NK-medailles meer binnen in het toch al zo mooie seizoen!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/open-water-succes-voor-janina-beckers-en-chayenne-poorts/