Open Nederlandse kampioenschappen: Een groot succes!

Op de Nederlandse kampioenschappen is er uitstekend gepresteerd door onze zwemmers.

Janina Beckers maakte haar HGN-debuut op een NK en dat was natuurlijk even wennen voor haar. Ondanks dat begon ze haar toernooi met een prima race op de 200m vlinder. Ze was als 4e geplaatst maar pakte meteen het zilver! De daaropvolgende afstanden, 400m vrij (wel nog brons) en 200m vrij, liepen aanmerkelijk minder. Op de 800m vrij opende ze daarom iets langzamer maar versnelde ze gedurende de race. Haar eindsprint was van zulke grote klasse dat ze nog bijna het goude pakte! Ze behaalde uiteindelijk zilver met slechts 0,14! sec. achterstand op goud. Het toetje voor Janina was de 400m wisselslag op zondag. Ze had zich erg verheugd op deze afstand en liet dat ook zien in het water. Een ongelofelijk goede race resulteerde wederom in een medaille (brons) en een royaal persoonlijk record (4 seconden).
Chayenne Poorts had een moeilijke aanloop naar de NK omdat zij half september haar vinger brak. De voorbereiding werd duidelijk verstoord maar de laatste week kwamen wel de eerste lichtpuntjes in de trainingen. Op haar favoriete afstand, de 50m vrij, kwam ze nog niet helemaal uit de verf. Ze zwom wel al aardig in de buurt van haar pr. Op de 2e dag kwam ze op de 100m vlinder nog inhoud tekort en de 200m vrij was eigenlijk de eerste race die teken gaf van herstel. De uitvoering was zeker niet goed (2 seconden boven haar PR) maar het feit dat het eigenlijk veel harder kon gaf veel vertrouwen. Dat vertrouwen maakte Chayenne de laatste dag dan ook helemaal waar. Om op te warmen zwom ze de 50m school en tot haar eigen verrassing kwam hierop al een pr op de klokken. Daarna was de 100m vrij aan de beurt. Chayenne besloot hierop NIMO-historie te schrijven. Een perfect ingedeelde race resulteerde in een tijd onder de minuut! En dat was nog nooit een NIMO-dame gelukt!

Kiowa Kamaansing tenslotte mocht in “zijn” Amsterdam 2x starten. De eerste dag zwom hij een prachtig persoonlijk record op de 50m vrije slag in 25.3 (ondanks een totaal mislukt keerpunt). Op de 2e dag knalde hij op de 100m vrij naar een schitterende 56.44  (bijna 2 seconden onder zijn beste tijd!).
Alle drie de zwemmers kunnen vanaf nu met veel vertrouwen uitkijken naar de rest van het seizoen want een goede basis ligt er zeker!

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/open-nederlandse-kampioenschappen-een-groot-succes/