NJK

Tijdens de Nationale Junioren Kampioenschappen in het 50m bad in Dordrecht is er door Melanie en Chayenne uitstekend gepresteerd.

Melanie bekroonde haar ijzersterke seizoen met 2 schitterende pr’s op de 50m vrij (30.42) en de 100m vrij (1.07.46); zo snel was ze zelfs nog nooit in een 25m bad. Ze bouwde haar races perfect op en mag supertrots zijn op haar prestaties.
Voor Chayenne was het ook een toptoernooi. Op de 50m vrij (28.6!), 100m vrij (1.02.9!) en 100m vlinder (1.12!) verbeterde ze haar pr’s met seconden. Op de 50m vrij finishte ze zelfs als vierde!! Met 1 vierde, 3 zesde en 1 zevende plek heeft ze laten zien dat ze de aansluiting bij de nationale top weer gevonden heeft. Zowel fysiek als mentaal een schitterende prestatie.

Het weekend was in vele opzichten een feest. De ploegen van Hellas-Glana en NIMO waren vooruitlopend op de startgemeenschap al gezamenlijk op de NJK. Ook door de zwemmers van Hellas-Glana werd er uitstekend gepresteerd. Kevin Wolters behaalde een zilveren en bronzen plak en Wendy Bex een bronzen plak met een gouden randje (vlak voor haar race ging het alarm af en moest iedereen naar buiten, niet echt bevorderlijk voor de concentratie). Mooi was ook dat Chayenne, Melanie, Wendy, Elishia Sinckiewicz en Bente Seijkens de laatste sessie met groot “HGN” op hun wangen de race in gingen. Of het daar aan lag weten we niet maar ze zwommen allemaal een fantastische laatste race op het kampioenschap.
Verder kwamen nog aan de start Kayleigh Fortuin (mooie 200m school), Dylan Wolters en Bart Kohlen (sterke 400m vrij), Kelly Craenen (prima estafettes) en Kenny Sieben (uitstekende 50m vrij).
Tel daar nog bij dat ook Myrthe v/d Haijden, Kiowa Kamaansing, Martijn Weinberg, Julia Lang, Daphne Erkens en Joey Derhaag limieten behaald hadden en de toekomst van SG HGN ziet er prachtig uit!!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/njk-2/

1 reactie

    • Dennis on 20 juni 2011 at 09:33

    Ook in Dordrecht was het fantastisch. Super sfeer in de Hellas-Glana-NIMO ploeg en prachtige prestaties!!!

Reacties zijn uitgeschakeld.