NIMO-minioren succesvol op 3 miniorenwedstrijd

Wervelende prestaties van de NIMO-minioren bij de 3e reguliere miniorenwedstrijd van het seizoen.

Zondag 24 januari werd alweer de derde ronde van het Miniorencircuit gezwommen. Deze keer in het zilte nat van het zwembad de nieuwe Hateboer, de thuishaven van Hellas-Glana. Een gevarieerd en voor sommigen een loodzwaar programma met een aantal kortere nummers maar vooral ook een paar pittige afstanden zoals de 400m vrije slag, 200m rugslag en 200 wisselslag.
De zwaarte en afstanden leken de Nimo zwemmers niet te deren want bij de meisjes wist Jennifer Koonen gelijk al een mooie derde plaats, en hiermee een bronzen medaille te bemachtigen, terwijl Jesper Frantzen uitstekend debuteerde met een supervlakke race ruim onder de 7 minuten.
Opvallend mooi was ook het resultaat van het supertrio Dominik Borowiec, Peter Smeets en Dennis Verhoeven waarbij eerstgenoemden de eerste en tweede plaatsen overtuigend wegkaapten voor de concurrentie op zowel de 100m wisselslag als de 50m vrije slag….en nog fraaie PR’s ook. De “kleine” mannen Viggo van Bokhoven en Joaquin Villescas deden ook een duit in het zakje door prima prestaties op dezelfde afstanden.
Een mooie middag werd het ook voor Dana Wolffs. Zij debuteerde op 200m zeer verdienstelijk met een 8e plek op de 200m wissel en een solide 200m rugslag waarbij ze bijna 17 seconden van haar oude pr afsnoepte. Ook Kinga Pysniak wist de 200m rugslag netjes te voltooien.

Medaillegrossier Meike Bliek kreeg twee keer de zilveren plak omgehangen voor haar mooie tweede plaats op de 200m wissel en de 50m vrij. Op diezelfde nummers deed Juliette Krichel het zeer verdienstelijk met twee vijfde plaatsen maar met iets meer geluk zou ze zo op het ereschavot hebben kunnen komen, nog even doorzetten en dan komen de medailles vanzelf!
Voor Stella was de 200m helaas iets teleurstellender vanwege een diskwalificatie en op de 50m was de power vandaag niet zo aanwezig, maar volgende keer beter want technisch ziet het er allemaal prima uit.
Smaakmaker van de middag was toch wel Hylcke die met overmacht het overige deelnemersveld op grote achterstand zette en voor Nimo twee keer de hoogste trede van het erepodium mocht betreden..goud en nog eens goud.
Helaas viel er ook hier en daar een diskwalificatie te incasseren maar dat geeft de trainers altijd weer input om te oefenen en te verbeteren.

de uitslag

minioren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/nimo-minioren-succesvol-op-3-miniorenwedstrijd/