Nederlandse titel en 5 medailles Jylano Nahr!

Op de Nederlandse kampioenschappen korte baan heeft Jylano Nahr het hoogst mogelijke gepresteerd door de Nederlandse titel te pakken op de 100m vlinderslag. Na een bloedstollend spannende race tikte hij 0,2 seconde eerder aan dan de nr. 2. Op alle andere afstanden die hij zwom verbeterde hij zich en pakte hij een medaille (1x zilver, 3x brons)! Vincent de Munter excelleerde op de 100m vlinderslag. Met een pr van 2 seconden pakte hij het brons na een fantastisch opgebouwde race.

Bo Souhoka pakte 3 medailles. Op de schoolslagafstanden werd ze 2x 2e en op de 50m vrije slag pakte ze het brons. Al deze afstanden leverden mooie pr’s op. Op de 4x 200m vrije slag was er zilver. De vermoeide Bo kwam niet helemaal uit de verf maar perste er alles uit wat er in zat. Iris Dijkstra startte daarna een mooie inhaalrace en bracht het team terug op plek 3. Chanour Mercelina zwom vervolgens een bijzonder matige 200m waardoor Isabel Dijkstra pas als 5e het water in ging. Gelukkig steeg Isabel boven zichzelf uit en knalde zij op karaktervolle indrukwekkende wijze het team van plek 5 naar het zilver. Grote klasse!
Naast de medaillewinnaars waren er nog meer winnaars: Iris Dijkstra zwom het toernooi van haar leven met waanzinnige persoonlijke records op de 100m, 200m en 400m vrije slag. Imke Beekman stond 5x aan de start en verbeterde zich ook ruim werd oa. 4e en 5e. Judith Houtvast zwom sterk en vooral haar 100m vrij was indrukwekkend. Nikki Smeets excelleerde op de 200m rug en pakte vanuit serie 1 een 5e plek met een pr van bijna 3 seconden. Kim Rebergen (100m vrij) en jasmijn van der Valk (200m vrij) zwommen hele mooie estafettesplits. Isabel Dijkstra zwom op de slotdag zeer sterke races op de 200m wisselslag en 200m vlinderslag.

Toch was er ook een keerzijde aan het toernooi en dat was het griepvirus waardoor het team geteisterd werd. In de week voorafgaand (Lars Kerremans, Bo Souhoka, Vincent de Munter) en tijdens het toernooi zelf (Arijana Alijagic, Carolien Beckers) waren er veel zieken. Toch konden ze nog best aardige tijden neerzetten (Arijana, zwom net geen pr op de 100m school en Carolien haalde op de 100m vrij toch nog een 1.04). Verder kwamen ook nog Silke Bliek, Esmee Lanckohr en Britt Cornelissens aan de start, zij konden helaas geen pr’s zwemmen.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/nederlandse-titel-en-5-medailles-jylano-nahr/