Nederlandse Juniorenkampioenschappen wederom succesvol voor NIMO

Ook in de zomer was er veel eremetaal voor de NIMO-zwemmers op de NK lange baan.

Er werden weer behoorlijk wat medailles uit het water gevist:

Jylano Nahr: Mocht helaas de 50m vlinder individueel niet zwemmen door de combinatieverplichting met de 200m vlinder maar liet in de 200m wissel zien dat hij op deze 50m met overmacht kampioen geworden zou zijn. Om het leed te verzachten besloot hij los te gaan op de 100m vlinder. Zijn concurrenten konden hem totaal niet volgen en Jylano pakte overtuigend goud met een tijd dik onder de magische minuutgrens.

Imke Beekman: Waanzinnig in vorm. Hele dikke pr’s op 200m, 400m en 800m vrije slag resulteerden in 2 zilveren en 1 bronzen medaille. Zij was ook een van de motoren in de succesvolle meidenestafettes

Nikki Smeets: Bekroonde een sterk seizoen met alweer een medaille: brons op de 200m rugslag. Ze was ook zeer sterk in estafetteverband en zwom tevens pr’s op 200m schoolslag en 200m wisselslag.

Silke Bliek: Blonk al uit op de 100m schoolslag maar haar 200m schoolslag was een pareltje: Zilver na een zeer sterke 2e 100m. Ook in de wisselslagestafette droeg zij haar steentje bij op weg naar het zilver.

Vincent de Munter: Zwom vrijwel alleen maar pr’s maar het eremetaal ontbrak er steeds net aan. Op zijn allerlaatste afstand lukte het dan toch: Brons op de 50m vlinderslag. Een mooie afsluiter!

De estafettedames prolongeerden hun 4x 200m vrij titel op grootse wijze. Iris Dijkstra, Nikki Smeets, Imke Beekman en Carolien Beckers zwommen de concurrentie helemaal zoek en finishten 9 seconden voor de rest van het veld. Met Silke Bliek op de plek van Iris wisten de meiden ook op de wisselslagestafette nog zilver uit het vuur te slepen achter het ongenaakbare Twente!

De andere prestaties:

Britt van den Boom: Net 2 weken “uit het gips” dan kun je nog niet teveel verwachten. Toch deed Britt alweer heel aardig mee op met name de 50 meters!
Kyanie Blom: rechtstreeks vanaf het schoolverlaterskamp naar de NJJK en dan toch 2 dikke pr’s knallen! Klasse Kyanie!
Quinty Rouschop: NK leek een wedstrijd teveel te zijn tot de laatste dag aanbrak. Quinty richtte zich op en zwom schitterende pr’s op de 400m wissel en 200m school.
Carolien Beckers: Was vooral op dreef in de estafettes (met oa. een supersterke 100m vlinder) zwom ook mooie pr’s op 100m vrij en vooral de 200m wisselslag!
Iris Dijkstra: Sterk in 2 estafettes op de 100m vrij en een uitstekende 400m en 800m vrij in dikke pr’s.
Chiara Geilenkirchen: Mocht 1 estafette doen en dat deed ze!! Pr van 3 seconden op de 100m rug
Lieve Göbbels: Begon steeds beter te zwemmen in het toernooi. Waanzinnig mooie 50m school in 35.7 en ook een mooi pr 50m vlinder in 30.6.
Esmee Lanckohr: beste schoolslagwedstrijd in een half jaar. Met 37.6 op 50m en 2.53 op 200m 2x beste seizoenstijd!
Cas Louwarts: had niet de makkelijkste weken achter de rug desondanks mooie pr’s op 200m rug en 50m school. Op deze laatste afstand werd hij 6e in de finale en zat hij nog heel dicht bij het brons!

Trainingsmaatjes Dario van Hulst (sterke 200m vrij!), Demi van Hulst (vooral in vorm op de rugslag met zeer mooie tijden), Esper Schreurs (grossierde in medailles waaronder de titel op de 400m wisselslag!) en Maikel van der Linden (uitstekende 100m vlinderslag in 1.03.2!) deden het ook prima.

Na succesvolle LK’s, een prima swimcup en bijzonder goed NJJK korte baan was dit het zoveelste sterke toernooi dit seizoen. Je kunt wel roepen dat je de beste bent, goed bent etc. maar dit zijn de toernooien waar dat ook echt waargemaakt kan worden. Lof voor de trainers want vrijwel iedereen was deze toernooien in bloedvorm!

Tenslotte ook nog een dankwoord voor Diana en Bert de Munter zij hebben de trainers en zwemmers bijzonder goed ondersteund en alles tot in de puntjes verzorgd! Jullie zijn ook helden!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/nederlandse-juniorenkampioenschappen-wederom-succesvol-voor-nimo/