Nederlands record en EJK-nominatie voor Janina Beckers

Op de Nederlandse kampioenschappen 5km heeft Janina Beckers een Nederlands record voor 16-jarigen gezwommen en tevens ruimschoots voldaan aan de richttijd voor deelname aan de Europese jeugdkampioenschappen (in juli in Zagreb, Kroatië). Janina werd hiermee ook Nederlands jeugdkampioen en zelfs 2e all-in bij de senioren. Haar prestatie is des te knapper omdat Janina 5 weken geleden fysiek helemaal niet in orde was en daardoor de laatste weken heel beperkt en rustig aan getraind heeft. Om definitief mee te mogen naar de EJK zal Janina zich op 3 open water wedstrijden moeten bewijzen.

Naast Janina kwamen nog 3 zwemmers aan de start op de NK 5km. Voor Chayenne Poorts, Shania Haenen en Lester Snackers was het de allereerste keer op deze monsterafstand. Shania begon de 1e 2km zeer sterk, kreeg daarna te kampen met ademhalingsproblemen maar finishte desondanks toch nog als 4e van Nederland. Een bijzonder mooie prestatie (ze was 7e geplaatst).
Ook Chayenne klom 1 plekje t.o.v. haar inschrijving. Zij werd, na een zeer vlak gezwommen race, 7e (8e geplaatst) en bleef ook ruimschoots binnen de 1u10.
Lester tenslotte, zwom 3km lang helemaal volgens plan maar liep de laatste 2km helemaal vol. Zeker geen schande als je bedenkt dat hij pas weer een klein aan het trainen is. Zijn eindtijd van 1u04 bleek uiteindelijk ook nog goed voor een top-10 notering.

Ook een drietal junioren kwam aan de start van de NK lange afstanden. Bas Dijkstra beet het spits af met de 1500m. Hij verbeterde zijn onlangs gezwommen inschrijftijd met 6 seconden tot 19.18 en eindigde als 12e van Nederland.
Iris Dijkstra en Carolien Beckers zwommen de 800m. Ze waren als 14e en 15e geplaatst maar zwommen zo sterk dat ze uiteindelijk op een 7e en 8e plek finishten. Beide dames behaalden zelfs nog bijna hun kortbad-pr’s en dat is in een 50m-bad een geweldige prestatie.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/nederlands-record-en-ejk-nominatie-voor-janina-beckers/