Nationale titel Bo Souhoka en Esmee Lankohr, medailles voor Jylano Nahr

Op de Nederlandse juniorenkampioenschappen hebben de zwemmers van HGN flink uitgepakt.
De afgelopen jaren was er nauwelijks medaillesucces op de NJK’s maar dit jaar lag dat anders.

Beginnend met onze 2 nieuwe nationale kampioenen. Bo Souhoka was 1e geplaatst op de 100m schoolslag en maakte dat meer dan waar. Met een krachtexplosie zwom ze ruim 2 seconden weg van de concurrentie en pakte met overmacht haar 1e nationale juniorentitel. Bo pakte op zaterdag ook nog een mooie bronzen plak op de 200m wissel.
Esmee Lanckohr was allesbehalve favoriet. Als 7e geplaatst lag ze in baan 1. Esmee liet er echter van begin af aan geen twijfel over bestaan dat ze haar zinnen op de Nederlandse titel had gezet. Met een opening van 1.17 (dik pr) verraste ze de concurrentie. Esmee maakte het schitterend af en pakte zo haar allereerste nationale titel.
Jylano Nahr bekroonde zijn enorme progressie van het voorbije half jaar met 3 medailles. Op de 100m vlinder en 50m vrij was het gat met goud niet groot en haalde hij zilver en brons. Op de 200m wissel volgde er als bonus ook nog een bronzen plak. Niet gek als je bedenkt dat hij een half jaar geleden nog slechts 1x 4e werd en 1x 10e.

Ook de overige zwemmers lieten zich gelden. Isabel Dijkstra zwom een prachtig toernooi en verpulverde ieder pr waarmee ze ingeschreven stond, Carolien Beckers draaide qua pr’s 5 op 6 en ook Chanour Mercelina zette beide starts om in pr’s.
Bij de jongens baarde Kjell Bakker vooral opzien met een uitmuntende 200m school maar ook zijn persoonlijke records op de 200m en 400m vrij waren sterk. Bas Dijkstra verbeterde zich op de 200m en 400m vrij en zijn 100m vlinder opening op de 400 wissel was ook een dik pr.
Andere persoonlijke records werden er gezwommen door Iris Dijkstra en Nikki Smeets (beide een sterke 200m wissel) en Britt Cornelissens (sterke estafettesplit). Lars Kerremans en Bart Köhlen benaderden hun pr’s tot op enkele honderdsten van een seconde.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/nationale-titel-bo-souhoka-en-esmee-lankohr-medailles-voor-jylano-nahr/