Nationale Juniorenkampioenschappen

Op de nationale juniorenkampioenschappen in Drachten kwamen maar liefst 13! HGN-zwemmers aan de start. Met dit aantal zwemmers hoort de startgemeenschap Hellas-Glana/NIMO bij de grotere verenigingen in Nederland.
Vanuit Landgraaf kwamen 3 zwemsters aan de start: Arijana Alijagic had een absoluut toptoernooi. Op de 50m vrije slag zwom ze 0,4 seconden sneller dan de tijd waarmee ze een maand eerder Limburgs Kampioene werd, op de 100m rugslag verbeterde ze zichzelf met maar liefst 2 seconden!
Ook voor Melanie Leunissen was het een mooi toernooi. Op de 50m vrije slag dook ze voor het eerst onder de 30 seconden (29.95) in een 50m-bad en in estafetteverband zwom ze hele mooie tijden op de 100m en 200m vrije slag.
Voor Chayenne Poorts was het een toernooi met 2 gezichten. Op de 100m vlinderslag en 100m rugslag zwom ze mooie persoonlijke records. Haar beste afstand was verrassend genoeg de 200m vrije slag, hierop werd ze 5e van Nederland. De afstanden die haar normaal het beste liggen: de 50m en 100m vrije slag verliepen nu helaas iets minder en hierop verbeterde ze haar persoonlijke records dan ook niet.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/nationale-juniorenkampioenschappen/