Nationale Arena Clubmeet 2015

In het Pieter van de Hoogenband zwemstadion in Eindhoven streden op carnavalszondag 16 verenigingen met zo’n 350 zwemmers om de nationale eer voor minioren clubteams. Alvorens te gaan zwemmen hebben de verenigingen zich gepresenteerd aan het publiek met een spandoekenwedstrijd. Voor zwemmers en publiek een waar feest.

Ook de zwemmers van HGN, met NIMO-zwemmers Meike Bliek, Britt van de Boom, Sven Gielen, Adela Hebrova, Juliette Krichel, Raphaël Krichel, Dennis Verhoeven en Jennifer Koonen streden deze dag voor de nationale eer, wat resulteerde in mooie zwemresultaten. Vele persoonlijke records werden individueel of in estafetteverband verbroken, waarbij Raphaël zijn pr op de 100m vrij zelfs met 10 seconden aanscherpte. Britt zwom een mooie 100m wisselslag waar ze een 2e tijd neerzette.

In het begin van de wedstrijd zorgde het startsein, dat ongelukkig samenviel met de start van een andere wedstrijd voor nogal wat verwarring. Voor HGN leek Meike hiervan last te hebben, maar zette ze alsnog een 7e tijd op de klokken. Als je geconcentreerd op het startblok staat, moet je niet hoeven luisteren naar het verschil tussen een fluitje of een zoemer, enkel naar het startsignaal. Jammer was ook de diskwalificatie van het jongensteam op de 3x 50m rugslag.

Iedere zwemmer zette zijn/haar beste beentje voor vandaag waardoor het eindresultaat er mocht zijn: een mooie 7e plaats. Zwemmers en trainers gefeliciteerd!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/nationale-arena-clubmeet-2015/