Mooie resultaten in deel 1 van het miniorencircuit

Afgelopen zondag, 11 oktober mocht de miniorengroep 1 aantreden voor de eerste miniorenwedstrijd van het seizoen. Vorige week was het seizoen gestart met de deelname aan de competitiewestrijd maar vandaag ging het voor de minioren “voor het echie” met punten, ranglijsten en medailles.

Het programma bevatte voor elk wat wils want alle zwemslagen waren in het programma verwerkt en de liefhebbers (zwemmers en toeschouwers) van zowel korte als lange afstanden kwamen aan hun trekken.

Net als vorige week was het ook vandaag wel weer een tikkeltje spannend omdat we als NIMO weer volledig op eigen kracht aan de wedstrijden deelnamen, al was het onderlinge contact met onze voormalige companen van de SG HGN zoals vanouds, gezellig en vriendschappelijk.

Met acht zwemmers (twee jongens en zes meisjes) togen we naar het, zoals vanouds, snikhete zwembad de Bronspot in Brunssum. De inschrijving was mooi verdeeld en in nagenoeg elk programma was (of waren er) een (of meerdere) NIMO zwemmer(s) actief…en wat heet actief?

Vanaf programma 1, waarin Jesper zijn eerste PR neerzette, tot aan programma 18, waarin Jennifer haar tweede, ditmaal een bronzen, medaille, in de wacht sleepte regende het PR’s en medailles.

Juliette die vorige week al liet zien waar ze toe in staat is excelleerde met een hele mooie 6e plek bij de 100m schoolslag en met de 50m vlinderslag viel ze net buiten het podium met een verschil van slechts 0.28 sec. In datzelfde nummer wist Stella haar PR met maar liefst 5 seconden te verbeteren.

Voor Dana stond voor haar miniorendebuut een loodzwaar programma klaar met 200m schoolslag en 200m rugslag maar wist zich wonderwel tussen de zeer ervaren zwemmers “drijvende” te houden en zette tijden neer waar verder op doorgebouwd kan worden.

Het supertrio Dominic, Meike en Hylcke regeerden in hun klasse met hele mooie races en hoewel Dominic net iets te kort kwam voor het goud was het door Meike en Hylcke getoonde overmacht op de school- en vlinderslag indrukwekkend en wisten ze beiden twee keer het hoogste podium te bereiken met tijden die van nationaal niveau zijn.

Kortom, een voor NIMO succesvol weekend…de trainers kijken alweer reikhalzend uit naar de volgende miniorenwedstrijd.

Bekijk ook de foto’s in het fotoalbum

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/mooie-resultaten-in-deel-1-van-het-miniorencircuit/