Minioren zeer succesvol op NK in Leiden

De HGN-minioren hebben in Leiden op de officieuze NK korte baan in hun leeftijdsklasses bijzonder goed gepresteerd.

Van de NIMO-afdeling waren Britt van den Boom en Meike Bliek vertegenwoordigd. Britt zwom uitzonderlijk goed, werd 4e, 5e, 6e en 8e en ze wist op alle afstanden haar persoonlijke records met 1 seconde of meer aan te scherpen. Erg knap als je je bedenkt dat op een dergelijk toernooi ook nog altijd wat meer druk ligt. Vooral haar 100m rugslag (voor het eerst onder 1.20) in 1.19 sprak tot de verbeelding.

Dat Meike Bliek mocht deelnemen was al superknap want zij is nog te jong om in een eigen leeftijdsklasse te mogen starten. Ze behoorde dus bij de 2005ers (ze is zelf uit 2006) tot de beste 18 zwemmers van NL op de schoolslag. Dat ze (ondanks dat ze tot de dag ervoor nog koorts had) ook nog eens haar beste tijd met 2 seconden aanscherpte en 12e werd mag al helemaal knap genoemd worden. Topprestatie!

Ook de zwemmers uit Sittard presteerden prima. Zo pakte Esper Schreurs de nationale titel op de 100m rugslag en pakte Timo Kaanen op schitterende wijze het zilver op de 100m schoolslag. Ook Lorena Dreschers en Cynthia Kugler zwommen 1 of meerdere pr’s!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/minioren-zeer-succesvol-op-nk-in-leiden/