Minioren in Landgraaf, Junioren in Gent

Er werd dus in 2 wedstrijden om de prijzen gestreden door de HGN-zwemmers.

In Landgraaf was er de 1e miniorenwedstrijd van het seizoen. Er werd hard gezwommen; heel hard. Er werden overwinningen gepakt door: Jasper Thomas, Isa Verberne, Lorena Dreschers, Britt van den Boom en Fleur de Bie. Daarnaast werden er nog legio pr’s gezwommen en andere medailles behaald.
Smetje op de wedstrijd is dat de onderlinge concurrentie tussen sommige miniorenzwemmers en de ouders soms ongezonde vormen aanneemt.
Wat dat betreft kan er een groot voorbeeld genomen worden aan de meiden 2002 die deelnamen aan de wedstrijd Gent.
Isabel Dijkstra, Carolien Beckers, Iris Dijkstra, Bo Souhoka en Nikki Smeets zijn op dit moment de 5 beste zwemsters in Limburg in hun leeftijd. Toch is er alleen in het water sprake van concurrentie. Buiten het water moedigen ze elkaar aan, stimuleren ze elkaar en zijn ze gewoon goede vriendinnen. Dat versterkt hun prestaties alleen nog maar en zo hoort dat ook in een team!!
Overigens werd er in Gent ook echt snoeihard gezwommen. Er werden tijden gezwommen waar vooraf niet eens aan gedacht durfde te worden. Absolute topprestaties en vele nieuwe NK-limieten werden behaald. Math, Els en Dave hadden het ’s middags ook erg druk tijdens de finales en dat is natuurlijk een heel goed teken!

de uitslag in Landgraaf

De uitslag in Gent

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/minioren-in-landgraaf-junioren-in-gent/

2 reacties

    • Fijnaut on 28 oktober 2013 at 13:49

    Oplossing: spreek de ouders en de kinderen aan die het betreft en ga met elkaar in gesprek om dit ongemak uit de wereld te helpen!

    • wendy dijkstra on 28 oktober 2013 at 19:23

    We hebben het super gehad in Gent, mooi zwembad, goed hotel en een super sfeer aan het bad. Ook de wedstrijd was net als vorig jaar heel goed georganiseerd. Toppie, op naar het komend jaar. groetjes Wendy

Reacties zijn uitgeschakeld.