Merle Verkijk schittert in Aken

Tijdens het befaamde Internationaal Schwimming Festival in Aken ging de meeste aandacht uit naar oa. Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo. Te midden van deze wereldtoppers straalde nog een Nederlandse ster.

“Onze” Merle Verkijk zwom op de 200m vlinderslag naar een super bijzondere tijd van 2.13.61. Ze won hiermee de race met overmacht en liet helemaal niks heel van de concurrentie. De tijd van 2.13.61 was niet alleen een dik persoonlijk record maar betekende eveneens een verpulvering van het oude Limburgs record (2.15.89). Daarnaast is Merle in Nederland nu de nr. 7 allertijden en is het gat naar plek 3 op die ranglijst nog maar 1,5 seconde.  Een prachtige beloning voor het extra werk dat zij (en vriend Lester Snackers) sinds dit seizoen in het zwemmen steken!

Ook op de 100 vlinder scherpte Merle het Limburgs record aan; hierop zwom ze 1.01.24.
Ook Janina Beckers kwam in actie. De lange afstandsspecialiste, die nu ook parttime traint bij het Nationaal Trainingscentrum in Eindhoven, werd op de 800m vrije slag 6e in een klein persoonlijk record van 9.01.0. Hiermee was ze niet tevreden maar die progressie komt er nog wel. Alan Smeets tenslotte, zwom prima tijden op de 50m rugslag en 50m vrije slag.

De uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/merle-verkijk-schittert-in-aken/