Lisa Snijkers Beste Sportmaatje 2012

Afgelopen vrijdag heeft NIMO-zwemster Lisa Snijkers de Sportstimuleringsprijs 2012 van de gemeente Landgraaf gewonnen in de categorie Beste Sportmaatje. Ze ontving de prijs uit handen van de wethouder van sport Harry Erkens. De Sportstimuleringsprijs is bedoeld om sporters die een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje te zetten. Het gaat hierbij niet om de kampioenen, die altijd al op de voorgrond staan, maar om die sporters die op een andere manier een bijzondere prestatie neerzetten. Als zwemvereniging zijn wij dan ook bijzonder trots op Lisa dat zij deze prijs heeft gewonnen.

Tijdens de prijsuitreiking mocht Nimo-voorzitter Marc van Caldenberg toelichten waarom Lisa door Nimo werd genomineerd. Hieronder zijn toespraak:

Lisa (15) is sinds 2003 lid van onze vereniging en al die jaren komt ze iedere training opnieuw weer met plezier naar het zwembad. Altijd met die voor haar zo kenmerkende glimlach. Nooit met slechte zin, ook niet na een fysiek zware training terwijl anderen vaak naar adem snakken en prikkelbaar zijn. Op die momenten is Lisa daar en daagt ze je uit om nog net dat beetje extra inspanning te leveren. Ook staat ze bij wedstrijden altijd op de 1e rij om haar teamgenoten aan te moedigen, vaak zo hard dat ze de dag erna geen stem meer over heeft. Lisa is niet iemand die vaak op de voorgrond staat binnen de vereniging, maar dat hoeft ook niet. Maar ze is er wel altijd en in het hart van de vereniging. Iemand als Lisa zorgt ervoor dat Nimo een vereniging is, want dat is zoveel meer als een aantal individuele zwemmers. Ze vindt zelf dat dit allemaal zo hoort, maar wij willen haar nomineren voor de Sportstimuleringsprijs omdat wij dit heel bijzonder vinden.

Lisa Snijkers bij de uitreiking van de Sportstimuleringsprijs 2012 waar zij door wethouder Harry Erkens haar prijs krijgt uitgereikt.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/lisa-snijkers-beste-sportmaatje-2012/

3 reacties

 1. Gefeliciteerd Lisa! Op en top verdiend!

  • Martin van Loo on 14 november 2012 at 16:49

  Hallo Lisa,

  Hartelijk gefeliciteerd met de uitverkiezing als
  beste Sportmaatje van de Gemeente Landgraaf.

  Echt verdiend !!!!!!!

  • wendy on 18 november 2012 at 00:24

  Proficiat Lisa. Je straalt als het zonnetje van Nimo. Je bent het beste sportmaatje geworden. Wat een leuke foto zeg! Heel erg leuk voor je. Toppie.

Reacties zijn uitgeschakeld.