Limburgse Sprint & Estafette Kampioenschappen

De Limburgse Sprint & Estafette kampioenschappen zijn voor HGN zeer succesvol verlopen. Goudhaantje (kippetje in dit geval 😉 ) was Chayenne Poorts. Met groot vertoon van macht won zij de 50m vrij, school en rug alsmede de 100m wisselslag.
Dat HGN in de jeugdcategorie bij de meisjes oppermachtig was bleek wel uit het feit dat achter Chayenne ook Melanie Leunissen (zilver op de 50m school) en Janina Beckers (zilver op de 50m vrij en 50m vlinder in supertijden) het podium beklommen. Verrassend was de prestatie van Kimberley de Brouwer. Zij zorgde voor een historische prestatie door als eerste zwemster van de B-ploeg ooit op het podium van een echt Limburg kampioenschap te komen (en dat ook nog in een super pr).
Kiowa Kamaansing is ook weer helemaal terug: 2x zilver en 1x brons en bovendien 2 mooie clubrecords (50m school en 100m wissel). Melissa Meijer heeft een abonnement op podiumplekken bij dit kampioenschap en ook nu behaalde zij zilver (50m school) en brons (50m vrij). Daarnaast zwommen Nieske Janssen, Stefan Lindenschmidt en Bonnie van der Valk ook nog mooie persoonlijke records.

In de estafettes viel er ook veel moois te beleven. Het estafette team met Bo Sohouka, Iris Dijkstra (3x), Silke Bliek (1x), Carolien Beckers en Isa Verberne won alle afstanden met groot vertoon van macht. Op de 4x 50m rugslag zag een official Carolien helaas bewegen bij de start (verder is helemaal niemand dat opgevallen in het zwembad, dus zeker een hele vreemde beslissing). Dit onrecht kostte de ploeg de eindoverwinning in het eindklassement. Erg jammer voor deze meiden van 9 en 10 jaar maar hun topprestatie was er niet minder om.
De heren uit dezelfde categorie knalden de 2e dag naar 2 Limburgse titels. Lars Kerremans, Stef Arntz, Jylano Nahr en Jasper Thomas bleken voor iedereen een maatje te groot op de rug- en schoolslag. In het eindklassement kwamen ze 0,2 sec. te kort om de eindoverwinning te grijpen. Bij de juniorenmeiden mochten Chayenne Odenhoven, Jasmijn van der Valk, Arijana Alijagic en Esmee Lanckohr drie keer de gang naar het podium maken: 2x zilver en 1x brons (waarbij de bronzen race misschien nog wel het beste was!).
Ook in het 2e miniorenteam kwamen onze meiden tot mooie tijden; zo splitten Nikki Starremans en Imke Beekman naar 38ers op de 50m vrij en zwommen Kiki Fijnaut, Anne Kohlen en Judith Houtvast mooie 45ers op de 50m rug.

Uiteindelijk won HGN ook nog het medailleklassement!

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/limburgse-sprint-estafette-kampioenschappen/