Limburgse B-Kampioenschappen

De Limburgse B-Kampioenschappen in Hoensbroek verliepen voor Hellas-Glana/NIMO zeer succesvol.

Medaillekanon was absoluut Nieske: met fantastische tijden behaalde ze zilver op de 100 wissel, vrij, school en vlinder. Hoogtepunt was haar 100m rug. Met 1.18 dook ze eindelijk onder de 1.20 en pakte ze met straatlengtes voorsprong het goud.
Ook Chayenne Odenhoven was goed: met 4 pr’s en 2 mooie zilveren medailles (100m vlinder en 100m vrij) keerde ze huiswaarts. Ook Leroy was in bloedvorm: zijn beste slag, de ruslag voltooide hij met een pr van 5 seconden en een bronzen plak. David: schitterende 1.02.3 op de 100m vrij en zilver. Tevens mooie pr’s voor hem op de 100m wissel, rug en school.
Bij Ingrid en Pol zijn er veel paralellen: Ingrid keerde terug na een elleboogoperatie en Pol was enkele weken afwezig vanwege een doorgesneden zenuw in zijn hand. Beide maakten hun rentree met glans. Ingrid behaalde zilver op de vlinder en brons op de wissel (mooie 1.13) en Pol zwom 5! pr’s en pakte tevens zilver op de 100m school. Stella zwom ook alleen maar persoonlijke records. Zuur voor haar was dat ze tweede werd op de vlinderslag (mooie 1.25!) maar helaas een diskwalificatie achter haar naam kreeg. Trainer Rick trok voor de 100m vlinder zijn zwembroek aan: en hoe! Op zijn oude dag voor het eerste onder de 1.10 op de vlinder (1.09.4)!
Stefan en Martyn maakten er een mooie strijd van op de wisselslag. Beiden behaalden ze zilver in hun leeftijdscategorie in een heel erg mooie 1.07.7. Sanne had in overleg met Dennis besloten dat de vlinderslag haar ding ging worden dit weekend en dat bleek gelukkig ook zo te zijn. In een prima 1.18 pakte ze het brons. Sander van den Berg pakte 3 medailles mee: Met name zijn zilveren op de schoolslag was prima: 1.15.0. Tenslotte waren er nog goede vlinderslagtijden van Pilar, Kitty-Sofie, Shannon en Suzan en verbaasde Anke met haar 1.16 op de rugslag.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/limburgse-b-kampioenschappen/