Limburgse A Kampioenschappen weekend 1

De door NIMO (HGN) georganiseerde Limburgse A Kampioenschappen mondden uit in een enorm (niet in de laatste plaats door de supervrijwilligers) succes!
Hellas-Glana/NIMO staat na het 1e weekend grandioos aan de leiding in het medailleklassement en dat mag gezegd (geschreeuwd) worden!

Aan NIMO-zijde was Janina Beckers het goudhaantje. Met maar liefst 4 gouden (waarvan de 200m vlinder het meest indrukwekkend was) medailles bleek zij onklopbaar voor haar concurrenten. Ook Lester Snackers maakte indruk: 3 gouden plakken (op even zoveel individuele starts) pakte hij en en passant plaatst hij zich op zowel de 100m als 200m vrij voor de ONK.
Arijana Alijagic bleek ook al een fenomeen want voor haar waren er 2 gouden en 1 zilvere plak. Esmee Lanckohr is een waar schoolslagtalent. Op zowel de 100m als 200m meter had zij een straatlengte voorsprong op de rest en dus was er 2x goud. Chayenne Poorts is in Limburg al jaren onklopbaar op de schoolslag en ook nu was dat weer het geval: Goud op de 100m en tevens zilver en brons op de 100m en 50m rugslag.

Naast al deze kampioenen waren er nog meer medaillewinnaars: Bas Dijkstra; 200m specialist pakte 2 zilveren (en 2 CR’s) en 1 bronzen medaille. Martijn Weinberg behaalde op de 200m en 100m vrij zilver en brons en Stefan Lindenschmidt knalde op zowel de 200m rug- als vrije slag naar het brons.
En dan was er nog veel meer sensatie: Melanie Leunissen met 1.23!! op de 100m school; goed voor zilver (1-2tje met Chayenne), Chayenne Odenhoven op de loodzware 200m vlinder met een pr van 9!!! seconden en eveneens zilver. Freddie Geerlings met het brons op een tot tevredenheid stemmende 200m schoolslag (dochtertje Eline mocht de medaille in ontvangst nemen). Jasmijn van der Valk nam na een zeer indrukwekkende 400m vrij de bronzen plak in ontvangst. Carolien Beckers mocht bij de allerjongste de 2e trede van het podium beklimmen na een mooie 200m vrij en Kiowa Kamaansing stond, tot zijn eigen verbazing, na de 100m vlinder op trede 3 van het podium!
Verder pakte ook Bonnie van der Valk en Mark Gorissen nog bronzen medailles met estafettes.

Naast al deze medaillewinnaars waren er ook zwemmers die geen medaille wonnen maar zich ook goed toonden. Leroy de Brouwer zwom een hele degelijke 200m rug en werd daarmee 5e, Ingrid Jansen liet zich zien met een prima tijd op de 50m rug, Daphne Erkens stond er weer en knokte zich naar nette tijden op de 50m rug- en vlinderslag, Iris Dijkstra maakte haar LKA-debuut met een uitstekende tijd op de 200m vrije slag (goed voor een 4e plek!)

Kortom: Een fantastisch 1e weekend met heel erg veel topprestaties. Trainers Math, Nicolle, Albert en Dennis zijn dan ook waanzinnig trots op de ploeg!

de uitslag
Tevens kunnen naast de uitslagen, ook het medailleklassement op www.nimolandgraaf.nl/livetiming teruggelezen worden.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/limburgse-a-kampioenschappen-weekend-1/