Limburgse A Kampioenschappen deel 2

De organisatie werd met complimenten overladen voor het bijna perfect verlopen toernooi. Laten we eerst en vooral daarom alle vrijwilligers een groot compliment maken voor hun inzet en bijdrage hieraan!

Als we dan nog kijken naar de sportieve prestaties is de LKA wel echt een toernooi met een gouden randje geweest.
De ster van het 2e weekend was Arijana Alijagic. Zaterdag won ze de 200m rug op fenomenale wijze en zondag was ze zelfs driemaal de sterkste (200m wissel, 100m vrij en 50m vrij!). Janina Beckers pakte 3x goud (200m wissel, 400m wissel en 100m vlinder) en beide dames werden in totaal over 2 weekenden dus 7x!! Limburgs kampioen. Sensatie was er ook zaterdag waar Melanie Leunissen zich voor het eerst in haar leven Limburgs kampioen mocht noemen na haar briljante race op de 50m school. Ze werd op de voet gevolgd door Chayenne Poorts en beide dames pakten ook op schitterende wijze een NK-limiet. Op de 400m vrij was er dubbelgoud bij de heren: Lester Snackers was overtuigend de sterkste bij de senioren en Martyn Weinberg pakte zijn eerste titel ooit bij de jeugd.

Verder werden er nog veel meer medailles gehaald: Kiowa Kamaansing was goed voor brons op de 50m vrij maar nog veel belangrijker: het NK-limiet is binnen! Bas Dijkstra grossierde in bronzen medailles (3x) en pakte bovendien nog 2 extra NJK-limieten: 50m vrij en 200m wissel, Ingrid Stevens-Jansen was ook een grote verrassing: Brons op de 50m vrij, haar eerste LKA-medaille en dat op 26!-jarige leeftijd.
Jasmijn van der Valk was ook weer goed voor 2x brons (100m vlinder en 200m rug) en zus Bonnie pakte na een schitterende race het zilver op de 200m rug, Stefan Lindenschmidt was goed voor zilver op de 400m vrij (maar maakte vooral indruk op de 4x 200m vrij), de nieuwe vlindersensatie heet Chayenne Odenhoven: 8e geplaatst en het zilver pakken op de 100m getuigt daarvan!

Met de estafette lieten Martyn Weinberg, Stefan Lindeschmidt (2.06!) en Lester Snackers zich tot Limburgs kampioen kronen op de 4x 200m vrij, David Paulissen pakte op de 4x 100m vrij het zilver en Jasmijn van der Valk, Chayenne Odenhoven en Arijana Alijagic waren op de 4x 100m wissel goed voor brons.

Andere prachtprestaties waren er van Pol Ypelaar (net naast het podium op de 100m school, maar wat een toprace!), Esmee Lanckohr (briljante 200m wissel en ook toptijden op 50m en 100m vrij) en Math Smeets (de veteraan zat toch nog heel dicht bij het podium op de 50m school).

Het medailleklassement werd overtuigend gewonnen door Hellas-Glana/NIMO

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/limburgse-a-kampioenschappen-deel-2/