LAC Vrije slag: Weer Limburgs record Janina Beckers

Bij de laatste LAC vrije slag wedstrijd van het seizoen was het wederom raak voor Janina Beckers.

Haar 1500m tussentijd op de 2km was goed genoeg voor weer een Limburgs jeugdrecord en ditmaal zelfs ook een Limburgs seniorenrecord! Haar eindtijd van 23.27 op de 2km was ook sensationeel snel (een halve minuut sneller dan waarop gerekend was). Martijn Weinberg zwom ook een uitstekende race: Zijn eindtijd op de 2km was tevens een royale verbetering van het bestaande jeugd clubrecord.
Een van onze jongste lange afstand fenomenen is op dit moment Bas Dijkstra: Hij verpulverde de clubrecords op de 800 meter en vooral de 1500m meter (met meer dan 1,5 minuut!!). Bij de allerjongsten debuteerden Carolien Beckers, Iris Dijkstra en Nikki Starremans zeer verdienstelijk op de 800 meter. De 1 jaar oudere Jasmijn van der Valk zwom hierop zelfs een heel dik clubrecord met een prima opgebouwde race!
Arijana Alijagic en Esmee Lanckohr zwommen hun eerste 1500 meter. Beiden hadden het tijdens het laatste gedeelte van de race lastig maar niettemin kwamen ook hier hele mooie tijden op de klokken. Pol Ypelaar had de pech dat hij in een snelle serie terecht kwam en daardoor best een stuk achter lag. Had hij de serie erna gezwommen dan was hij zeker 5 zwemmers voorgebleven: Ook voor hem een puike prestatie op de 2km. Bonnie van der Valk zwom een heel erg mooie race. Zij is niet gewend om langere afstanden te zwemmen en des te opvallender was haar sterke tijd op de 2km.
Wesley Dohmen verbracht zijn eerste 1500m-tocht in iets meer dan 25 minuten en de zussen Lieke en Nieske Janssen zwommen hun 2 km in resp. 29,5 en 28,5 minuut. Inge Snijkers volbracht diezelfde afstand net boven het half uur.
Bij de heren senioren tenslotte ook alleen maar pr’s. Rick Hellenbrand met een perfect opgebouwde race, Mark Gorissen met een mooie versnelling in de laatste 500 meter, Tom Goffin met een mooie race (waarbij hij veel steun had van buurvrouw Nieske) en Richard Ricksen (lange afstand debutant) met een pr op zowel 1500m als 2km zorgden hiervoor.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/lac-vrije-slag-weer-limburgs-record-janina-beckers/