Laatste open water wedstrijd van 2013

Op 14 september vond de laatste open water wedstrijd van 2013 plaats. Deze zou aanvankelijk in Hank zijn maar nadat daar blauwalg werd gesignaleerd werd de wedstrijd verplaatst naar een kanaaltje in het nabijgelegen Sleeuwijk. Een prachtige locatie waarbij voor de supporters en trainers alles goed te volgen was vanaf de kant.

Voor HGN kwamen een drietal zwemmers aan de start:
Mark Gorissen zwom de 1km en had duidelijk last van verkrampingen door het koude water. Hij zwom daarom het 2e deel aanzienlijk rustiger en eindigde toch nog op een prima 6e plek.

De dames Chayenne Poorts en Janina Beckers hadden duidelijk minder last van het koude water en excelleerden. Janina won, na een spannende eindsprint de km bij zowel de jeugd als de senioren en Chayenne kwam overtuigend als 3e water uit. Later op de middag zwommen beide dames nog een mooiere race op de 2km.
Janina moest zich lang inhouden en bleef op een 2e positie hangen. Op het laatste rechte stuk kwam zij naast de nr. 1 te liggen en na een heel spannende verbeten eindsprint bleek zij over de langste adem te beschikken. Wederom 1e bij zowel de senioren als de jeugd!
Chayenne vond na 10m zwemmen al haar ideale wedstrijdpartner. Tot 1750m bleef zij naast deze dame liggen om vervolgens na ook een prachtige eindsprint het zilver op te halen.

Ondanks de koude watertemperatuur (16 graden) en de soms zware weersomstandigheden (regen, wind) was het een mooie dag met mooie resultaten.

Foto’s van deze wedstrijd zijn te vinden op de website van Jos Dinkelberg

Openwater wedstrijd Sleeuwijk

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/laatste-open-water-wedstrijd-van-2013/