Janina Beckers verpulvert Nederlandse records!

Tijdens de nationale kampioenschappen 5km (in een 50m-bad) heeft Janina Beckers de Nederlandse records voor 15-jarigen en jeugd in het algemeen helemaal aan gort gezwommen. In een fantastische race (waar het doel was om rondjes onder de 1.16 (per 100m) te zwemmen) zwom Janina op magnifieke wijze constante 100m-tijden van 1.13 hoog. Haar tijd bleef de gehele race vrijwel constant waar andere zwemmers gedurende de race juist oplopende tijden lieten zien. Het knappe is dat Janina in 8 maanden tijd haar techniek zodanig heeft veranderd dat niet alle kracht gelegd wordt in het “zo hard mogelijk op het water slaan” maar juist de kracht gebruikt daar waar het moet: onder het wateroppervlak. De groei die zij vooral de laatste 2 maanden doormaakt is daar het perfecte bewijs van.

Dat Janina met deze briljante race ook nationaal jeugdkampioen werd was natuurlijk een logisch gevolg. Misschien nog wel het allermooiste was dat haar eigenlijke doel: Het zwemmen van een tijd onder 1u03.20 en dus het behalen van de richttijd voor deelname aan de Europese jeugdkampioenschappen, ruimschoots gehaald werd. Met haar tijd van 1u01.32 maakte ze ook indruk op de aanwezige bondscoach jeugd.

Janina heeft in ieder geval een historische race neergezet waarover nog lang nagesproken zal worden. Op 23 juni zal ze in Strijen vormbehoud moeten tonen om dan uitgezonden te mogen worden naar de Europese jeugdkampioenschappen die in juli in Turkije plaatsvinden. Wij gaan haar daarin volledig steunen en zijn er zeker van dat ze het gaat redden. Voor nu mag ze in ieder geval (eventjes) genieten van haar fantastische optreden van gisteren in Amersfoort!

Janina: We zijn allemaal hartstikke trots op je!

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/janina-beckers-verpulvert-nederlandse-records/

1 reactie

    • Monique Meijers on 21 april 2013 at 20:59

    Wauw Janina, wat een SUPER prestatie heb jij geleverd!! Ongelooflijk! Wat zullen jij , je ouders, je zusje Caroline en je trainer(s) trots zijn!! Van Harte Gefeliciteerd met je behaalde records/ titel. We wensen je heel veel succes toe op 23 juni in Strijen met als beloning dan hopelijk de kwalificatie voor het EJK in Turkije. Dat je dit verdiend, moge duidelijk zijn!!
    Fer, Lynn en Monique Meijers

Reacties zijn uitgeschakeld.