Janina Beckers definitief geplaatst voor Europese jeugdkampioenschappen!

In april zwom Janina reeds de richttijd voor deelname aan de Europese jeugdkampioenschappen open water en vandaag moest ze vormbehoud tonen in een open water wedstrijd (5 km) in Zuid-Holland. Die vormbehoud toonde ze: en hoe!
In een veld met alleen maar oudere senioren- open water zwemmers zwom de regerend nationaal kampioene bij de senioren meteen weg en nam Janina in de 1e ronde van 2,5 km de kop van de achtervolgende groep. Na ronde 1 waar het vanaf de kant gezien heel soepel leek te lopen plaatste Janina een eerste speldeprikje waarmee voor de rest van de groep meteen duidelijk werd hoe sterk ze was. Met nog 1200 meter te gaan plaatste Janina dan ook meteen de beslissende demarrage. De overige zwemsters konden niet meer reageren en met een perfecte techniek en slagfrequentie nam Janina meter na meter meer voorsprong om uiteindelijk nog heel dicht bij de voorop liggende dame (6 jaar ouder en 5 jaar meer ervaring) te eindigen. Janina zwom dan ook van het hele veld de snelste laatste ronde. De bondscoach had genoeg gezien en deelname aan de EJK was veilig gesteld. Dat uiteindelijk door een vreemde manoeuvre bij een boei de nr’s 1 t/m 9 allemnaal gediskwalificeerd werden mocht de pret ook niet drukken: Eind juli zien we Janina terug op de Europese jeugdkampioenschappen!

Naast Janina kwamen nog een 4-tal zwemmers van onze vereniging aan de start.
Mark Gorissen zwom op de kilometer een prima race. Na een mooie eindsprint waarin hij, naar eigen zeggen, flink getreiterd werd door de inmiddels hogere golven eindigde hij als 3e in zijn categorie. Thijs Villevoye waagde zich ook aan de 5 km en dit langeafstandsbeest voldeet volledig aan de verwachtingen.
Op de 2 km kwamen Chayenne Poorts en Lieke Janssen aan de start. Lieke genoot, zoals zij zelf aangaf, van de heerlijke watertemperatuur (18,5 graden) en zwom een perfecte race in het midden van het veld. Chayenne streed voor wat ze waard was en werd uiteindelijk 2e bij de jeugd. Helaas verloor zij onderweg haar badmuts en dat mag niet volgens de reglementen, dus een diskwalificatie. De prestatie van de laatste 2 meiden is extra bijzonder omdat er tijdens hun race een ware storm de kop opstak waarbij met name de hoge golven op z’n minst hinderlijk waren.
Desondanks was het een prachtige dag met prachtige races en een topsfeer!

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/janina-beckers-definitief-geplaatst-voor-europese-jeugdkampioenschappen/

3 reacties

  • martin van Loo on 23 juni 2013 at 21:10

  Janina,
  Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere prestatie. Heel veel succes bij de Europese Kampioenschappen !!!

  • jan &Annie Romkens on 24 juni 2013 at 14:30

  JaNINA gefeliciteerd Veel succes bij de Kampioenschappen
  opa oma van Chayenne poorts

  • Dennis Colijn on 25 juni 2013 at 10:06

  Nog steeds trots over het fantastische verloop van deze wedstrijd!
  Mooi ook dat zwemmers durven de uitdaging aan te gaan in het buitenwater. Volgende keer meer zwemmers?

Reacties zijn uitgeschakeld.