Imke Beekman en Esper Schreurs nationaal kampioen, medailles voor Britt van den Boom en Judith Houtvast

De minioren van HGN zorgden voor een sensationeel einde van het seizoen door in Dordrecht de show te stelen op de Nationale jaargangfinales.

Imke Beekman heeft de laatste maanden zo ontzettend veel progressie gemaakt dat je er gewoon bang van wordt. Daarom stond ze ook als 1e geplaatst op de 400m vrij. Ze pakte dus meteen haar allereerste medaille (ondanks een zware laatste 50m) en die medaille had meteen de gouden kleur. Op de halve afstand, de 200m vrij, was de verrassing veel groter. Imke was 7e geplaatst maar zwom echt een fenomenale race. Met maar liefst 4! seconden voorsprong domineerde ze de race en pakte ze haar 2e titel!!
Esper Schreurs wist wel al hoe het was om het NK-podium te beklimmen maar de nationale titel die hij behaalde op de 100m rug was ook voor hem een primeur. Vooral zijn 2e 50m was super indrukwekkend en dat bracht hem dus zijn 1e Nederlandse kampioenschap. Esper pakte ook nog brons op de 100m vrij.

Britt van den Boom maakte bij de regionale finales al veel indruk en daarom was zij ineens medaillekandidate op de jaargangfinales op de vlinderslag. Na eerder op de dag al een briljante 100m rugslag te hebben gezwommen moest het op de vlinderslag gebeuren. Britt maakte gebruik van haar superhoge aanvangssnelheid en ondanks de vermoeiende laatste meters was er toch prachtig brons! Ook voor haar de eerste medaille op een NK!
Judith Houtvast heeft de laatste maanden ook een waanzinnige ontwikkeling doorgemaakt en dat betaalde zich nu uit. Op de vlinderslag ging het na een sterke opening nog moeizaam maar op haar onderdeel: de 200m wisselslag was het wel raak. Na een prima opgebouwde race was het ook voor Judith de allereerste keer dat ze het nationaal podium beklom: Brons!
Ook de andere zwemmers lieten zich zien:

Kyanie Blom: maakte misschien wel de meeste indruk met een super 400m vrij en een waanzinnig sterke 200m vrij.
Kjell Reumkens: Bleef binnen 1 seconden van zijn kortbad pr schoolslag. Dat is supersterk!
Silke Bliek: schoolslagspecialiste werd 7e van Nederland met een goede 1.32
Isa Verberne: 4 starts en voor haar was ook vooral de schoolslag sterk in 1.33!
Timo Kaanen: Mocht nu al meedoen tussen de oudere jongens, volgend jaar dus helemaal!
Kiki Fijnaut: prima 200m vrij  in 2.53
Lorena Dreschers: Wauw wat een tijden. Perfecte races en bijzonder indrukwekkende tijden op de school- en rugslag.
Cynthia Kugler: Allroundster maakte vooral indruk met de vlinderslag deze keer in een mooie 41er.
Stef Arntz: Mocht ook in laatste miniorenwedstrijd aantreden op de schoolslag.

Nicolle/Ineke: Pluim voor jullie want wat een Fan-Tas-Ti-Sche resultaten!!

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/imke-beekman-en-esper-schreurs-nationaal-kampioen-medailles-voor-britt-van-den-boom-en-judith-houtvast/