Hylcke de Beer en Meike Bliek pakken Nederlandse titel!

Tijdens de jaargangwedstrijden in Leiden (NK voor minioren) hebben zowel Hylcke de Beer als Meike Bliek een Nederlandse titel weten te bemachtigen!

Op de 100m vrije slag wist Hylcke haar concurrente uit Hoogeveen na een machtige laatste baan net achter zich te houden in een supertijd van 1.13.4! Als je bedenkt dat Hylcke ook nog een jaar jonger is dan de categorie waarin ze uitkomt…..
Op de 50m vrije slag was er ook een wereldtijd in 32.3. Hierop werd ze net 2e. Op de 100m wisselslag was er brons na wederom een prima persoonlijk record van 1.25. de 50m en 100m vrije slag tijden betekenden beiden ook nog eens een verbetering van het clubrecord.

Meike had de focus volledig liggen op de schoolslag. Niet zonder reden want ze was als 1e geplaatst. Deze status maakte ze van start tot finish waar. Hard openen en vooral een heel sterke 4e baan zorgden voor een voorsprong van meer dan 2 seconden op de nr. 2 en dus was er ook voor Meike haar allereerste nationale titel!

Coach Arlette had de dames prima voorbereid op deze wedstrijd. Helaas kon zij er zelf niet bij zijn maar zij werd prima vervangen door Math (zaterdag) en op zondag maakte Nicolle haar eenmalige rentree als coach.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/hylcke-de-beer-en-meike-bliek-pakken-nederlandse-titel/