HGN-zwemmers excelleren op 2e speedowedstrijd

Ook tijdens de 2e reguliere Speedowedstrijd van het seizoen regende het persoonlijke records en medailles.

Britt van den Boom maakte wederom veel indruk. Op de vrije slag was er al zilver en op de rugslag liet ze er geen misverstand over bestaan wie op dit moment de snelste is: GOUD!
Verrassend was het goud voor Jasmijn van der Valk op de loodzware 200m vlinderslag. Zij was voorafgaand aan de wedstrijd zo’n 2 weken ziek en de verbazing was groot: zowel vanwege haar tijd als de 1e plek. Indrukwekkend was ook de 200m vrije slag van Carolien Beckers; zilver (net geen goud) maar ook een tijd die in heel Nederland tot de verbeelding zal spreken.
Jasper Thomas was ook heel blij, hij pakte brons op de 100m schoolslag in een prima tijd.

Naast deze medaillepakkers was er veel meer goeds te zien in Brunssum. De superzware 200m vlinderslag werd met indrukwekkende tijden afgesloten door Bas Dijkstra (die op een haar na het brons miste), Esmee Lanckohr (die zelfs opende in een pr op de 100m!), Chayenne Odenhoven (pr van 21! seconden) en Wesley Dohmen (die weliswaar na 6 banen al stopte maar toch een prima tijd op de klokken zette).
Op de 200m vrije slag zwom Jylano Nahr een hele mooie technische race en liet ook Nikki Starremans zien dat met haar rekening gehouden moet worden op de vrije slag. In deze leeftijd werd ook de 100m vlinderslag gezwommen en daar lieten Maud Lanckohr, Florence Schaepkens, Alisha Hollands en Iris Dijkstra (die vlak bij de medailles zat) zich van hun beste kant zien. Het optreden van Imke Beekman en Kyanie Blom op de 100m vrije slag was veelbelovend en in diezelfde leeftijd maakte Mascha Verhoeven weer indruk door een technisch heel begaafde 100m rugslag te zwemmen. Milan Luthjens tenslotte zwom weer een mooie 50m vlinderslag en verbeterde zijn persoonlijk record daarop met enkele seconden.
In eerste instantie waren we Leroy de Brouwer nog vergeten in dit verslag. Hij knalde achter naar een schitterende tijd op de 200m rugslag. Deze tijd betekende zelfs een clubrecord!

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/hgn-zwemmers-excelleren-op-2e-speedowedstrijd/