HGN-succes op swimcup/NK

Op de Dutch open swimcup (dit jaar samengevoegd met de NK lange baan senioren) zijn er door HGN-zwemmers bijzondere prestaties geleverd.

Allereerst kwamen twee zwemsters op het NK-podium. Janina Beckers zwom op de 1500m vrije slag en heel mooi nieuw Limburgs record (11 sec. verbetering) en was daarmee de nr. 3 van Nederland bij de senioren!
Merle Verkijk zwom in de series een fenomenale tijd van 2.19 op de 200m vlinder en daarmee kwam zij in de A-finale terecht, hier kon zij de 2.19 niet meer halen (2.20) maar werd ook zij de nr. 3 van Nederland!
Ook succesvol waren McKenzie Kelly en Chayenne Poorts. Beide dames verbeterden zich op resp. de 200m vlinder en 50m school en behaalden daarmee de finale! McKenzie won zelfs de jeugdfinale door zich nogmaals te verbeteren!

Ruben Klinkers begon goed aan het toernooi door op de 50m vlinder een Limburgs record te zwemmen. Helaas moest hij daarna afhaken met een blessure.
Alice Cary en Bart de Heer zwommen ook een schitterend toernooi. Bart verbeterde zich op alle schoolslagafstanden ruimschoots en bewees in bloedvorm te zijn. Alice kwam 6x aan de start en zwom daarvan 5x sneller dan haar inschrijftijd. Een prachtprestatie van dit Engelse talent.
Lester Snackers onderscheidde zich op de 100m vrij met een mooie tijd en Alan Smeets haalde 0,5 sec van zijn inschrijftijd op de 50m rug af.
Stefan Lindenschmidt zwom exact zijn eigen tijd op de 200m vrij en Jan van Aken en Melanie Leunissen kwamen niet tot pr’s.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/hgn-succes-op-swimcupnk/