HGN-junioren Nederlands estafettekampioen!!

Bij de Nederlandse estafette-kampioenschappen hebben Carolien Beckers, Isabel Dijkstra, Nikki Smeets en Bo Souhoka voor een daverende verrassing gezorgd.

De dames stonden als 3e team ingeschreven en de verwachting was dat zilver, als alles perfect zou lopen, het hoogst haalbare zou zijn. Niets bleek minder waar. Op de 4x50m schoolslag (op papier de slechtste afstand) zwommen de dames maar liefst 15! seconden sneller dan de inschrijftijd. Slechts 1,5 seconde langzamer dan de topfavoriet: de Schotejil. Na afloop bleek de Schotejil echter gediskwalificeerd te zijn waardoor de dames ineens op “Pole-position kwamen te staan” en de favorietenrol toebedeeld kregen. Die zouden ze meer dan waar maken.
Coach Math Smeets drukte de meiden naar eigen zeggen wel 100.000 keer op het hart om vooral veilig over te nemen in de resterende estafettes en dat deden ze!

Op zowel de 4x50m wissel als de 4x50m vrij bleken ze alle 4 helemaal “los” te zijn. Met overmacht werden beide afstanden gewonnen en natuurlijk werden ze daarom Nederlands kampioen! Een prestatie van formaat en Hellas-Glana/NIMO wordt dankzij deze dames weer extra op de kaart gezet!!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/hgn-junioren-nederlands-estafettekampioen/

1 reactie

    • Marc van Caldenberg on 29 september 2013 at 20:46

    En we gaan gewoon verder waar vorig seizoen zijn gebleven: Met Winnen! Wat een topprestatie van de meiden, grote klasse! Samen werken aan talent betaalt zich uit. Ook proficiat aan coach Math Smeets, waarvoor dit resultaat ongetwijfeld naar meer zal smaken!

    Marc van Caldenberg

Reacties zijn uitgeschakeld.