HGN drie nationale titels rijker.

Op de open Nederlandse kampioenschappen zwemmen op de korte baan in Dordrecht zijn er door de HGN-zwemmers 3 nationale titels behaald.
Hoogtepunt was de 200 vlinder op dag 1.
In de ochtendsessie liet Janina Beckers zich via een prachtige 2.23.15 kronen tot nationaal kampioene en plaatste ze zich voor de A-finale. Ook McKenzie Kelly (met een prachtige 2.29.6) en Merle Verkijk (2.20 heel erg ingehouden) plaatsten zich voor de finale.
In de finale ’s avonds ging het nogmaals los. Merle liet er geen twijfel over bestaan wie er momenteel Nederlands beste zwemster is op de 200m vlinderslag. Via een sterke opening van 1.04 kwam er een prachttijd van 2.16.77 op de klokken. De nummer 2 finishte 4! seconden achter Merle.
Janina herhaalde haar kunststukje van de ochtend en zwom exact dezelfde tijd. Dit was goed voor een 4e plek (vlak achter brons) in het seniorenveld. Ook een fantastische prestatie was er voor McKenzie in de finale. Met 2.28.99 verbeterde zij zich opnieuw en werd zij all-in de nr. 8 van Nederland.
Naast deze 3 kanjers kwamen er op dag 1 nog veel meer zwemmers aan de start, en hoe:
Bart de Heer was in de week voorafgaand aan de NK ziek maar zwom toch een uitstekende 1.06 op de 100m school, Arijana Alijagic en Melanie Leunissen zwommen een mooi pr op de 50m vrije slag en zwommen bovendien een ijzersterke 4x100m vrij estafette. Bonnie van der Valk zwom nog geen pr’s maar het ging al een heel stuk beter dan in de eerdere wedstrijden. Die pr’s komen er wel!
Lester Snackers excelleerde op de 200m vrij met een prachtige 1.56, in dezelfde estafette zwommen ook Alan Smeets (2.04), Stefan Lindenschmidt (2.02, prima race voor een NK-debutant en onder pr-tijd) en Jan van Aken (na een waanzinnige opening van 55.1 uiteindelijk een hele mooie 1.58.1).

Op dag 2 was het een stuk rustiger qua zwemmers. Desondanks weer hele mooi prestaties. Janina herhaalde haar show van een dag eerder. Hoewel op de 800m de eerste helft niet liep en ze ook 2e lag was haar versnelling in deel 2 wederom van een heel indrukwekkend gehalte. Niet verbazingwekkend dat ze zich dan ook wederom, met overmacht, tot nationaal kampioene liet kronen!
In de ochtend was er ook een indrukwekkende prestatie van Merle. Met 1.01.8 was zij sneller dan ooit en pakte zij tevens haar allereerste Limburgse record! In de A-finale kon zij net niet aan die tijd komen maar toch een mooie 6e plek.
Chayenne Poorts herpakte zich na een mindere 1e dag en zwom via een mooi opgebouwde race een zeer mooie 2.12.6. Een persoonlijk record en een mooie opsteker! Ook voor Jan van Aken was er een pr. Van 1.59.6 naar 1.58.8. Jan was zelf niet helemaal tevreden maar het is wederom een hele mooie stap in een heel korte tijd!
Op de 1500m kwam Bas Dijkstra aan de start. Na een wel heel aanvallend begin (na 50m gewoon op plek 2 liggen) zakte hij iets terug. Hij bleef zijn ritme uitstekend vasthouden en dat zorgde uiteindelijk voor een fantastische 18.53. Een pr van 23! seconden en zijn eerste top 10 notering op een NK. Voor Lars Kerremans een vergelijkbaar verhaal. Hij maakt vooral heel erg veel indruk met zijn laatste 400m. Zijn pr mocht er dan ook zeker wezen met meer dan 50! seconden!

De slotdag was ook zeker geen verkeerde. Chayenne mocht op de 100m vrij te water. Wederom een sterk verdeelde race, weinig verval en een eindtijd onder minuut: 0.59.97. Janina koos voor de 400m wissel als laatste afstand. Haar 1e 200m waren hierop van superhoge kwaliteit, de schoolslag liep minder en op de vrij was er wel nog een prima tijd. Uiteindelijk bleek haar pr van meer dan 2 seconden goed voor brons! De estafette die meteen hierop volgde bleek erg zwaar te zijn zo meteen na deze monsterafstand. Toch kwam er voor Merle, Chayenne, McKenzie en Janina nog 8.53 op de klokken.
Het slotstuk was voor 2 jonge dames. Iris Dijkstra en Carolien Beckers traden aan op de 800m vrije slag. Iris had er duidelijk zin in. Haar opening op de 200m was een pr, de daaropvolgende 400m ook (terwijl dat pas een week stond!!) en de eindtijd (hoewel ze het heel zwaar had) van 10.47 was gewoon weg super!! Carolien bouwde haar race heel anders op. Na 5.21 op de 400m kwam er een schitterende versnelling en eindigde ze met 10.45! Voor beide meiden dus een pr van meer dan 25 seconden en een 6e en 7e plek van Nederland!

Wat een toptoernooi!

De uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/hgn-drie-nationale-titels-rijker/